מבזקים
סרוגים

ההתחייבות לניר אורבך: חומש לא תפונה בקרוב

במסגרת הלחצים להשאיר את ניר אורבך בקואליציה, בכירים בקואליציה העבירו מסר כי הישיבה בחומש לא תפונה בחודשים הקרובים. כזכור בג"צ ביקש מהמדינה להציב את מועד הפינוי בתוך חודשיים

י"ד סיון התשפ"ב
ההתחייבות לניר אורבך: חומש לא תפונה בקרוב
ההתחייבות לניר אורבך: חומש לא תפונה בקרוב צילום: ניר אורבך יוצא משלכת בנט אתמול (צילום: חיים גולדברג)

כחלק מהניסיונות להשאיר את ניר אורבך בקואליציה, בכירים בקואליציה התחייבו כי הישיבה בחומש לא תפונה בחודשים הקרובים, כך דווח הבוקר (שני), ברשת ב'.

כזכור בג"צ דרש מהמדינה להעניק לו בחודשיים הקרובים את המועד שחומש תפונה, על בסיס הודעת משרד הביטחון כי חומש, שהוקמה בניגוד לחוק ההתנתקות תפונה, אך משרד הביטחון לא נקב בתאריך.

היסטורית ומלאת תקלות: השנה של ממשלת בנט
היסטורית ומלאת תקלות: השנה של ממשלת בנטצילום: היסטורית ומלאת תקלות: השנה של ממשלת בנט

בהמשך לתשובת המדינה לפי היא מתחייבת לפנות את המאחז, עליה לעדכן את בית המשפט בהתקדמות הפינוי בתוך מסגרת זמן של עד חודשיים.

המדינה כאמור השיבה באופן רשמי לעתירות ארגוני השמאל נגד היישוב חומש, והודיעה כי בכוונה לפנות את המקום אך לא הציבה תאריך יעד מוגדר לכך.

למעשה עמדת המדינה, כפי שהוחלט על ידי שר הביטחון בני גנץ, היא שאין לבית המשפט צורך להתערב בהחלטה מתי יש לבצע את פינוי חומש, ושיש להעניק לשר הביטחון את הגמישות המבצעית.

כעת ההבנה שמצפים שתגיע לאורבך, כי במידה שהקואליציה תתפרק בשבועות הקרובים והכנסת תלך לבחירות, הדבר עשוי לזרז את פינוי חומש. כל עוד הקואליציה מצליחה להחזיק מעמד פינוי היישוב יידחה.

אתמול נפגשו פעמיים חבר הכנסת ניר אורבך, יחד עם ראש הממשלה נפתלי בנט, אך אורבך טרם החליט. יו"ר סיעת הליכוד, חבר הכנסת יריב לוין אמר אתמול לסרוגים כי כרגע אין התקדמות והמגעים עמם עומדים במקום.

כחלק מהניסיונות להשאיר את אורבך בקואליציה, אתמול ח"כ גבי לסקי משכה את הצעת "חוק הנאשם" מוועדת השרים לחקיקה. הצעת החוק קובעת כי מלאכת הרכבת הממשלה לא תוטל על מועמד שנפתחה נגדו חקירה פלילית או שהורשע בפלילים, גם במקרה שבו נקבע שאין קלון.

הקואליציה חומש ניר אורבך