"כל אלה שצהלו וכתבו "הניסוי נכשל" מחזירים אותנו עשרים שנה אחורה" אמר הערב יו"ר רע"מ מנסור עבאס בכנס "קיטוב פוליטי בישראל" של המכון לחירות ואחריות באוניברסיטת רייכמן  "עת חזר ברק מארה"ב ואמר – אין פרטנר. אבל אף אחד לא זוכר שהוא עצמו חזר לנהל משא ומתן בטאבה".

עבאס הוסיף ואמר: "אני חושב שהניסוי הצליח. מה שהצלחנו לעשות זה ליצור שותפות על אף המחלוקת. בוא נשב יחד ניצור שותפות והשינוי יבוא בהמשך ויהיה שינוי הדדי. זה מביא אותי למסקנה הזאת. אנחנו הצלחנו אפילו אם הממשלה תתפרק והימין יזכה לרוב מוחלט בכנסת".

"תוך חודש חודשיים אולמות ספורט, בתי ספר וכבישים מתחילים לזוז בחברה הערבית. ועכשיו מישהו רוצה לפרק את החבילה הזאת. אבל אנחנו מצליחים. התחושה שלי היא אופטימיות זהירה". מסביר עבאס על ההתקדמות בחברה הערבית ומציין: "עדיין מוקדם להספיד את הממשלה הנוכחית".

על השאלה "האם אתה תהיה שר בממשלה הבאה?" השיב עבאס: "יכול להיות".

"הגישה של רע"מ אומרת למדינה יש אחריות כללית שהיא צריכה לקדם ולטפח אבל אנחנו כחברה ערבית חייבים לקחת אחריות ושתהיה לנו ביקורת עצמית" אומר עבאס בהתייחס להתפטרות של חבר הכנסת עלאא אל-דין ג'בארין מרשימת רע"מ "אנחנו נמצאים בהזדמנות היסטורית במהלך שיש לו משמעות אדירה גם לנו כחברה ערבית וגם לחברה הישראלית כולה ולעולם. צריך לחשוב בצורה אחראית ולשקול את הדברים לפני, לכל חבר כנסת בקואליציה יש כוח מוחלט שיכול למוטט את כל הבניין הזה". 

מנסור עבאס בכנס באונ' רייכמן (צילום: גלעד קוולרצ'יק)

בהתייחס לסקרים אשר מראים כי רע"מ לא עוברת את אחוז החסימה, אמר: "אסור לי לתת משקל עודף לסקרים, גם לא לדעת הקהל. אם אתה מוביל תהליך שהוא פורץ דרך, אתה נתקל בהתנגדות בהתחלה. אנחנו עומדים לבד מול כל הכוחות הפוליטיים בחברה הערבית כולל אלה שמשתתפים בבחירות".

"אין ספק שהקואליציה הזאת והממשלה הזאת שאי אפשר להגיד עליה שהיא מרכז או שמאל או ימין, היא מאתגרת את המערכת. הימין באופוזיציה מנסה לאתגר אותה" מתייחס עבאס לשנה להקמת הממשלה הנוכחית ואומר: "עד עכשיו הם משתקים את העבודה הפרלמנטרית בכנסת, אין ועדות. אתה לא יכול להתקדם בקצב הראוי, יש לך תור ארוך ורפורמות. כמובן שאין ספק שהם הולכים על הנקודה הכי רגישה במערכת היחסים, ממשלה ערבית ותומכי טרור בקואליציה. עבאס-חמאס. יש לנו אתגר בתחום הביטחוני".