מבזקים
סרוגים
לחץ מצד הקואליציה

אלו דרישות זועבי בתמורה להתפטרותה מהכנסת

בצל הלחצים מהקואליציה, ג'ידא רינאווי זועבי הציגה רשימת דרישות חדשה כתמורה להתפטרותה מהממשלה. במקביל טענה כי היא "במצב של חוסר אמון מוחלט בכמה מראשי הקואליציה"

אלו דרישות זועבי בתמורה להתפטרותה מהכנסת
אלו דרישות זועבי בתמורה להתפטרותה מהכנסת צילום: צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת

בעקבות הלחצים שהופעלו עליה מצד ראשי הקואליציה, ח"כ ג'ידא רינאווי זועבי הציגה היום (שבת) רשימת דרישות חדשה לגורמים בממשלה כתנאי להתפטרותה מהכנסת. לפי הדיווח בכאן חדשות, הדרישה המרכזית היא תוכנית ממשלתית ממוקדת לעיר נצרת, בדומה לזו שגיבשה הממשלה לג'יסר א-זרקא.

בנוסף דווח כי זועבי דורשת את העברת התקציב שהובטח לה על ידי הממשלה לבתי חולים ממשלתיים בדגש על נצרת, וכן הגדלת תחומי שיפוט של רשויות ערביות והגברת שיעור הייצוג של ערבים במגזר הציבורי. גורמים המעורים בפרטים אמרו כי מדובר במהלכים שרובם כבר נכללו בתוכניות קודמות שהממשלה אישרה, אך נתקעו בעקבות המשבר הפומבי האחרון בינה לבין יאיר לפיד.

רינאוי זועבי חושפת: זה מה שדרשתי מלפיד
רינאוי זועבי חושפת: זה מה שדרשתי מלפידצילום: רינאוי זועבי חושפת: זה מה שדרשתי מלפיד

למרות הדיווחים על הדרישות שהוצגו, הח"כית ממרצ התראיינה הערב בחדשות 12 ואמרה כי "אני במצב שיש לי חוסר אמון מוחלט בכמה מראשי הקואליציה. ניסיתי כמה פעמים לבוא לקראת ולא קיבלתי דברים שדרשתי" טענה. "הפוליטיקאים היהודים בקואליציה רוצים אותנו ככלי, סילמן ושקד הן מי שמפרקות את הקואליציה".

עוד אמרה כי "נפגשתי עם לפיד והדרישה היחידה שלי הייתה שלא אתמוך בחוקים שקשים לפלסטינים. חזרתי לקואליציה והייתי במצב קשה מבחינת הציבור הערבי – הם לא רצו שאחזור". כשנשאלה מה תעשה כעת, זועבי טענה כי "אני לא לוקחת את התפקיד של להציל את השמאל מביבי".

הפגנות מול ביתה של זועבי: "חייבת לסיים את תפקידה"

במקביל, מחאה נרשמה מול ביתה של זועבי בנוף הגליל, כשהמפגינים קראו לה להתפטר מהכנסת ובכך להציל את הממשלה. "ממשלת השינוי חייבת להמשיך בדרכה להבראת מדינת ישראל" נמסר מהמפגינים. "אנו, אזרחים ואזרחיות מודאגים, רואים את התנהלותה של חברת הכנסת המסכנת את הממשלה ועלולה להביא לממשלת חושך בראשות בן גביר, סמוטריץ ונתניהו. אנו חרדים לגורל המדינה".

"ח״כ זועבי חייבת לסיים את תפקידה בשביל לאפשר לממשלת השינוי להמשיך" הוסיפו וקראו. "זועבי- התפטרי!".

גידא רינאווי זועבי התפטרות מהכנסת מרצ