ראש הממשלה נפתלי בנט, וח״כ ניר אורבך סיימו את פגישתם בלשכת ראש הממשלה בקריה.

בהודעה משותפת מטעמם נמסר כי הפגישה הייתה טובה, והם ייפגשו פעם נוספת ביום ראשון הקרוב בשעות הבוקר.

כזכור, על פי ההערכות שהתפרסמו לפני הפגישה, אורבך היה צפוי לדרוש מבנט לשנות את הרכב הממשלה ולהקים ממשלת ימין עם נתניהו והליכוד, ובאם המהלך לא יצא לפועל בימים הקרובים הוא יצביע על פיזור הכנסת.

לסרוגים נודע כי בדרכו לפגישה עם בנט, אורבך אמר למקורביו: "אתן עוד צ'אנס לבנט, אבל גם לא אמשוך את ההחלטה יותר מעוד כמה ימים".

מוקדם יותר השבוע אורבך נפגש עם בנט ואמר לו כי "האירוע נגמר". הקש ששבר את גב הגמל מבחינת אורבך, היה הפלת הארכת תקנות יו"ש בעקבות הצבעתו של ח"כ מאזן גנאים מרע"מ נגד.

לאחר ההצבעה אורבך התפרץ לעברו של גנאים באירוע שכמעט הפך למכות ביניהם: "אתם לא רוצים להיות שותפים. הניסוי איתכם נכשל", אמר לו אורבך.

הבוקר דווח כי אורבך נפגש השבוע עם בנט ואמר לו כי הוא "איבד אמון בממשלה".  על פי הדיווח של דפנה ליאל בפגישה שהתקיימה בין הצדדים בלילה שבין שני לשלישי, הבהיר אורבך לבנט שהממשלה הזו מיצתה את עצמה ואין לו אמון בה.

לדברי ליאל, אורבך נותן לבנט עוד ימים בודדים להיערכות, ואם לא תהיה דרמה גדולה במהלכם יודיע על פרישה מהקואליציה.

על פי ההערכות, בנט יבקש מאורבך לחכות שרע"מ ומרצ יצליחו לגרום לחברי הכנסת מאזן גנאים וזועבי להתפטר, ובכך לנסות לייצב את הקואליציה.