מתכון לקובה סולת – החומרים:
החומרים לבצק קובה:
1/2 ק"ג סולת
שמן ומלח לפי טעם,
ומים, לכיסוי הסולת.
הבשר לקובה – החומרים:
חצי קילו בשר טחון
נענע או כוסברה קצוצה, לפי הטעם
מלח
בצל קצוץ דק
ניתן להוסיף בהרט או כמון
מתכון לקובה סולת – אופן ההכנה:
תחילה לוקחים חתיכה מעיסת הבצק, יוצרים עיגול שטוח, מניחים קציצת בשר במרכז וסוגרים את הקצוות.
מומלץ להרטיב מדי פעם את הידיים, כדי ליצור קציצות מדויקות. מכינים מראש את הקציצות בגודל הרצוי, ומכניסים למרק הדלעת.
אופן הכנת מרק דלעת:
חותכים את הדלעת לקוביות ומאדים שיני שום קלופות בסיר עמוק.
מוסיפים מים ותבלינים לפי הטעם. אני ממליצה על פפריקה מתוקה, מעט כורכום, פלפל, מלח ורסק עגבניות.
לאחר מכן מוסיפים את הקובה המוכנים לסיר.
מנמיכים להבה, ומבשלים עוד עשרים דקות.
מוסיפים לקראת סוף הבישול עוד כף רסק עגבניות ומעט סוכר, מבשלים חמש דקות נוספות ומכבים אש.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים