דרמת חוק יו"ש.

חבר הכנסת מאזן גנאים מרע"מ, החליט להצביע נגד הארכת התקנות שמחילות את החוק הישראלי על יהודה ושומרון.

כשעה לפני ההצבעה אמר גנאים לאתר 'הארץ': "לא הייתי צריך להתלבט יותר מדי ואף אחד לא משפיע עליי".

מוקדם יותר, סילמן נפגשה בצהריים עם חבר הכנסת מאזן גנאים מרע"מ בלשכתו בכנסת, במטרה לשכנע אותו להצביע נגד חידוש התקנות.

על פי הדיווח של מוחמד מג'אדלה, סילמן הבהירה לגנאים שהיא תצביע נגד, ולכן עדיף לו להתנגד להצעת החוק שלא תעבור בכל מקרה.

בתוך כך, לקראת ההצבעה על חוק תקנות יו"ש, ראש הממשלה נפתלי בנט ניסה להבין מחברת הכנסת עידית סילמן כיצד בכוונתה להצביע על החוק שמאיים לפרק את הקואליציה.

לסרוגים נודע כי בזמן ישיבת סיעת ימינה, עברו חברי הכנסת על החוקים שעל סדר היום. בכל פעם שבנט שאל את סילמן כיצד בכוונתה להצביע היא השיבה לו 'נדבר על זה'.

בסוף הישיבה בנט פנה לסילמן ואמר לה: 'רצית לדבר על זה, בואי נדבר'. בתגובה השיבה לו סילמן שצריך לתאם זמן לפגישה. בנט השיב לה: 'ראש הממשלה פנוי עכשיו'.

 

למרות דבריו של בנט סילמן אמרה לראש הממשלה שהיא צריכה לבדוק את הלו"ז שלה ולדבר עם הצוות שלה. בסופו של דבר הישיבה פוזרה מבלי שהם ישבו ומבלי שבנט יודע כיצד בכוונתה להצביע.

בתוך כך, סילמן נפגשה בצהריים עם חבר הכנסת מאזן גנאיים מרע"מ בלשכתו בכנסת, במטרה לשכנע אותו להצביע נגד חידוש התקנות.

על פי הדיווח של מוחמד מג'אדלה, סילמן הבהירה לגנאים שהיא תצביע נגד, ולכן עדיף לו להתנגד להצעת החוק שלא תעבור בכל מקרה.