שעות ספורות לפני שחוק הארכת תקנות החירום ליהודה ושומרון יעלה במליאה, הלחץ בכנסת גובר וכל צד מנסה מנהל מאמצים אחרונים לנצח בהצבעה.
בקואליציה אמנם ממקדים את המאמצים מול סיעת רע"מ וכמה חברי כנסת מתנדנדים בסיעת מרצ כמו גבי לסקי וג'ידא רינאווי זועבי אך לכולם ברור שהפקטור המרכזי תהיה האצבע של ח"כ עידית סילמן.

אמנם בימים האחרונים ישנם דיווחים רבים כי סילמן כבר החליטה להתנגד בהצבעה, גם במחיר שתוכרז פורשת ע"י ימינה, אך היא טרם התייחסה בקולה לסוגייה.
ליברמן: "נתניהו וחבריו – אנשים בלי קווים אדומים"
סילמן משחקת בקואליציה?
ההנחה בקואליציה היא שאותם ח"כים ברע"מ ומרצ חוששים מסיטואציה שהם יתמכו בחוק – למרות הלחץ הכבד במגזר הערבי שיתנגדו – ובסוף סילמן היא זו שתפיל את החוק, והם יצאו מופסדים בכל מקרה.
אותם חברי כנסת נתונים ללחץ מאסיבי, כולל הודעות שמופצות נגדם במגזר הערבי, ובקואליציה מתקשים לשכנע אותם לתמוך בסוגייה שלמעשה מנציחה את השלטון הישראלי על שטחי יהודה ושומרון.
"משת"פים של שקד": הודעות מופצות נגד רע"מ
גם באופוזיציה מנסים לחשק את סילמן לצד שלהם ולשכנע אותה שזו צריכה להיות ההצבעה שתוכיח שהיא עזבה את הקואליציה וגם באמת מצביעה נגדה.
עד כה סילמן נמנעה מכל הצבעה אקטיבית נגד עמדת הקואליציה, וההצבעה על תקנות יו"ש תעמיד אותה במבחן אמיתי, בייחוד אם זו תוגדר בתור הצבעת אמון בממשלה, והתנגדות כזו עלולה לזרז את בקשת ההפרשה נגדה.

תגובות
סילמן קיבלה לידה כח דרמטי וזה עצוב מאד ואירוני שחברת כנסת מזגזגת משתמשת בו באופן כה בוטה
עידית! אל תתני לממשלת הזדון הזו אורך נשימה! תפילי את חבורת המושחתים הצבועים והאופרטוניסטים!
אני חושבת בנט זהב טהור הוא אמר למשפחה שלו הוא יהיה בן אדם שנואי בישראל למה בגלל הפער כל הפתחות שלו למה עידית סלימאן לא יקח דוגמא מבנט רמאי ושקרן
ואת כל ההתיישבות.
מה חושבת סילמן היא כנראה אינה חושבת יש לה פטור כי גברת עידית לא מרשה לשמוליק לחשוב ואם התבלבלתם - זה המצב
סילמן את נהדרת. תני להם להזיע
מה יש להזיע, הפילה את החוק על הראש של המתיישבים. עכשיו יבכו שנים על טפשותם שהלכו בעיניים עצומות אחרי הלוזר נתניהו
וזאת בעיה שלנו כי? שיבכו, שנים הם חשבו שמותר להם להתנחל על קרקע שאינה שלהם. שיחיו עם ההשלכות של הבחירות שעשו...