מבזקים
סרוגים
המתיחות בימינה

לא נעים | כך סילמן סיננה את בנט בישיבת הסיעה

חברת הכנסת עידית סילמן סירבה לענות לבנט כיצד היא מתכוונת להצביע ואמרה לו כי צריך לתאם פגישה. בנט השיב לה כי הוא פנוי, אך סילמן אמרה לו שהיא צריכה לבדוק את הלו"ז שלה

לא נעים | כך סילמן סיננה את בנט בישיבת הסיעה
לא נעים | כך סילמן סיננה את בנט בישיבת הסיעה צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

לקראת ההצבעה על חוק תקנות יו"ש, ראש הממשלה נפתלי בנט ניסה להבין מחברת הכנסת עידית סילמן כיצד בכוונתה להצביע על החוק שמאיים לפרק את הקואליציה.

הקול שיקבע: חוק תקנות יו"ש על האצבע של סילמן
הקול שיקבע: חוק תקנות יוצילום: הקול שיקבע: חוק תקנות יו

לסרוגים נודע כי בזמן ישיבת סיעת ימינה, עברו חברי הכנסת על החוקים שעל סדר היום. בכל פעם שבנט שאל את סילמן כיצד בכוונתה להצביע היא השיבה לו 'נדבר על זה'.

בסוף הישיבה בנט פנה לסילמן ואמר לה: 'רצית לדבר על זה, בואי נדבר'. בתגובה השיבה לו סילמן שצריך לתאם זמן לפגישה. בנט השיב לה: 'ראש הממשלה פנוי עכשיו'.

למרות דבריו של בנט סילמן אמרה לראש הממשלה שהיא צריכה לבדוק את הלו"ז שלה ולדבר עם הצוות שלה. בסופו של דבר הישיבה פוזרה מבלי שהם ישבו ומבלי שבנט יודע כיצד בכוונתה להצביע.

בתוך כך, סילמן נפגשה בצהריים עם חבר הכנסת מאזן גנאיים מרע"מ בלשכתו בכנסת, במטרה לשכנע אותו להצביע נגד חידוש התקנות.

ליברמן: "נתניהו וחבריו – אנשים בלי קווים אדומים"
ליברמן: צילום: ליברמן:

על פי הדיווח של מוחמד מג'אדלה, סילמן הבהירה לגנאים שהיא תצביע נגד, ולכן עדיף לו להתנגד להצעת החוק שלא תעבור בכל מקרה.

חוק יו"ש ימינה מאזן גנאים נפתלי בנט עידית סילמן