ה-FBI סיכל מתקפת סייבר נרחבת שכוונה נגד בית חולים לילדים בבוסטון – כך הודיע היום (רביעי) ראש סוכנות הביון האמריקנית, כריסטופר ווראי. לדבריו, המתקפה תוכננה על ידי האקרים שפעלו בחסות ממשלת איראן.

בהצהרתו ווראי טען כי האירוע התרחש לפני כשנה, כאשר ההאקרים ניסו לנצל פרצה בתוכנת הניהול של בית החולים כדי להשתלט על מערך המחשוב שלו. גורמי מודיעין דיווחו ל-FBI על ניסיונות הפריצה, וסייעו למנהלי בית החולים בסיכול המתקפה האיראנית.

בית החולים לילדים בבוסטון (צילום: שאטרסטוק)

בית החולים לילדים בבוסטון נחשב כאחד מבתי החולים המובילים לילדים בארה"ב, כשיש בו יותר מ-400 מיטות. "קיבלנו דיווח מאחד השותפים המודיעיניים שלנו, שמעיד על כך שבית החולים לילדים עומד להיות יעד למתקפה" סיפר ראש ה-FBI. "חוליית הסייבר שלנו בבוסטון הבינה את חומרת המצב, ומיהרה ליידע את בית החולים".

"זו הייתה אחת ממתקפות הסייבר המתועבות ביותר שאי פעם ראיתי" הוסיף ווראי. "הצלחנו לעצור את ההאקרים לפני שהם הצליחו לגרום לנזק במחשבי בית החולים. בזכות פעולות המהירות של כל המעורבים, הצלחנו להגן גם על רשת המחשוב של בית החולים וגם על מאות הילדים החולים שתלויים בה".