המרכיבים:

 600 גרם תפוחי אדמה אדומים (מזן דזירה)

 250-200גרם קמח

 1 ביצה

מלח

 לרוטב:

70 גרם חמאה

2-3 כפות שמן זית

8 עלי מרווה

מלח, פלפל שחור גרוס

 גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה:

ניוקי: מניחים את תפוחי האדמה על קליפתם בסיר עם מים רותחים, מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים.

מסננים את המים מהסיר. ובזהירות כשהם עדיין חמים קולפים אותם ומועכים למחית תפוחי אדמה.

מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את מחית תפוחי האדמה. מוסיפים את הביצה, המלח וחלק מכמות הקמח ולשים בעדינות עד קבלת בצק (אם תפוחי האדמה לא לחים מידי אין צורך בכל כמות הקמח.

מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים מהם נקניקים ארוכים. חותכים לפרוסות של כ 2 ס"מ, ולוחצים לחיצה קלה עם מזלג על גבי הניוקי ליצירת פסים שיגרמו לרוטב להידבק טוב יותר לניוקי (לאיטלקים יש מכשיר מיוחד ליצירת פסים).

ניוקי (Medium)
חורצים את הניוקי עם מזלג (שאטרסטוק)

מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. מכניסים בכל פעם כמות לא גדולה מהניוקי. ברגע שהם צפים, הם מוכנים. מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערת הגשה שבה הרוטב.

רוטב: ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את עלי המרווה, מטגנים 2 דקות ומוסיפים את הניוקי המבושלים. מתבלים במלח ובפלפל, מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל פתיתי פרמז'ן.