חדשות המגזר

כבוד: תעודת הוקרה לסרוג שסירב להתחרות בשבת

חבר הכנסת הסרוג משה קינלי טור-פז העניק לנטע אייגר, תעודת הוקרה מהכנסת על כך שסירב לחלל שבת באולימפיאדת הכימיה: "הוקרה על עמידתך האיתנה על ערכי המסורת היהודית"

כבוד: תעודת הוקרה לסרוג שסירב להתחרות בשבת

יו"ר ועדת המשנה לחינוך הדתי, חה"כ משה קינלי טור-פז (יש עתיד) הזמין הבוקר (רביעי) את נטע אייגר, חתן מדליית הכסף באולימפיאדת הכימיה, לוועדת המשנה לחינוך הדתי בכנסת והעניק לו תעודת הוקרה על עמידתו העיקשת על שמירת השבת.

כזכור, אייגר, תלמיד מחונן לכימיה הגיע לגמר באולימפיאדה, ויתר על השתתפותו בשל קיום התחרות בשבת, והפסיד את מדלית הזהב.

אייגר: "בסוף קיבלנו תשובה שאין אפשרות"

יו"ר הוועדה טור-פז אמר: "אין ראויה מוועדת החינוך העוסקת בחינוך הממלכתי-דתי, הנע בין הרצון להגיע להישגים לבין הצורך לשמור על המסורת. דילמה שנטע התמודד איתה ביום אמת".

נטע אייגר: "פנינו לצוות המארגן בבקשה להיבחן ביום אחר. הם הסכימו, מתוך רצון להתחשב בכל הדתות. כשהגענו לתחרות – בסוף קיבלנו תשובה שאין אפשרות להיבחן במועד אחר, לאחר הצלחה בשני המבחנים הראשונים – קיבלתי אפס על המבחן השלישי שלא השתתפתי בו".

מורן אייגר, אביו של נטע התייחס לייצוג הנמוך של החינוך הממלכתי-דתי והפריפריה בנבחרות הספורט והצורך של המדינה לפעול בעניין "גם במגזר הדתי וגם בפריפריה. מפספסים הרבה צעירים עם כישרון".

חה"כ טור-פז העניק לנטע אייגר תעודת הוקרה "על עמידתך האיתנה והזקופה על ערכי המסורת היהודית".

תגובות

7
5
רב
01.06.22

קנלי הוא ממפלגת יהדות התורה והשבת רק בצד הסיטירי שלה

4
שרה
01.06.22

דתיים לא רלוונטים בכל מקרה בתחומי המדעים. שילך להשתתף בתחרות שינון פסוקים ומלמולים.

1
ערן
02.06.22

מפגרת עם תעודות

2
שבי
02.06.22

הערה שתכליתה שינאה.בלבלת בין דתיים לאומיים שמשלבים צבא עבודה מדע ואקדמיה עם חרדים . משמע את שונאת את היבדות על כל צורותיה. והיהדות היא בעלת הבית במדינה אנחנו לא ת"פ של החילוניות הריקנית שתכליתה קוקו עגיל וגראס

3
יהודה נאמן
01.06.22

כל הכבוד לנטע אייגר! גאון עם ערכים ועם חוזק נ יודע הבחור לשמור שבת בגאווה!