חדשות המגזר

למה שללו לרב אליהו את הויזה לארצות הברית?

הרב שמואל אליהו אומר כי אינו יודע מה הסיבה בגינה נשללה ממנו אשרת הכניסה לארצות הברית: "ביקשתי תשובות אך אף אחד לא ענה לי"

למה שללו לרב אליהו את הויזה לארצות הברית?
צילום: (צילום: ללא קרדיט)

רבה של העיר צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית, הרב שמואל אליהו, התייחס לשלילת אשרת הכניסה שלו לארצות הברית, ואמר כי הוא אינו יודע מה הסיבה לכך.

הרב שמואל אליהו

בראיון לחדשות 12 אמר הרב אליהו: "שלחו לי הודעה 'אין לך אשרה', ביקשתי לדעת מה הסיבה אבל לא קיבלתי תשובה. הייתי בשגרירות, ביקשתי תשובות. כלום. שום דבר. שום הסבר הגיוני. אמרו לי תבוא ותגיש בקשה נוספת. הגשתי וגם אותה הם ביטלו".

הרב אליהו כהנא
הרב אליהו כהנא| צילום: "הוויכוח ייפתר, האהבה תישאר"

המראיין עופר חדד שאל אותו אם הוא חושב שזה קשור לאמירה שלו נגד השכרת דירות לערבים בעיר צפת. על כך השיב הרב אליהו: "עברו 30 שנה מאז האמירה שלי נגד השכרת דירות לערבים, ולכן אני לא חושב שזו הסיבה. אחרי שהתנועות שפעלו נגדי ניסו לנצח אותי בכל מיני דרכים משפטיות ולא הצליחו, אז הן כנראה עברו למקום הזה".

הרב אליהו נשאל האם גם היום הוא עומד מאחורי דבריו נגד השכרת דירות לערבים, והשיב: "אני לא חושב שיש מישהו שראה מה קורה בפרעות בערים המעורבות שרוצה שגם אצלו יקרה אותו דבר".

הרב אליהו הוסיף: "אין לי דבר נגד הערבים. אני נגד האויבים שלי. אני נגד אויבים לא נגד ערבים. אם יש ערבי שהוא חלק ממדינת ישראל שומר חוק, אין לי כל דבר נגדו. אבל יש ציבור שלם, בלוד, ביפו, בעכו, שמזהים עם הפלסטינים, אני צריך לראות אותם כאחים שלי?".

הרב אליהו נשאל האם הוא לא חושב שהסגנון הישיר שלו גורם לאנשים לתפוס אותו בצורה שלילית, והשיב: "התפקיד שלי הוא לשים את הגבול ולהגיד מה מותר ומה אסור".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

28
19
שרה
31.05.22

צריך לשלול לאיש גם את האזרחות הישראלית.

1
הלו
01.06.22

האם התכוונת האם טעית והתכוונת לשלול לשרה, או יהא מה שיהא שמך, את האשרה?

2
חסמו את הרב בגלל אנטי ישראליות ואנטי אמר
01.06.22

אני בטוחה שאת נגד רבנים אבל בעד אפשרות להמשכת האזרחות ל20% פה שמהם 75% אומרים במוצהר שהם רוצים שלא נהיה פה בכלל (בים) והשאר מזדהים על הפולשים. נ.ב. את הרב אוהבים ציבור ערבי מחו"ל שיודע שמה שכל הפולשים נצלנים וכפויי טובה (אפילו את הסובייטים בנו להם את ה"מותג" של הפלישה עם אות שאין אותה בערבית P... הם פעלו נגדם כעת, הם בגדו במדינות ערביות בכך שתמכו באיראנים שפלשו ל4 ארצות ערב וכיו"ב).

3
יהודי
02.06.22

שתי קצת אקונומיקה בעזה'ש תשארי בחיים ותסבלי יסורים קשים

18
לצפת לא סגרו לרב את
31.05.22

לצפת לא סגרו לרב הויזה מתי הרב שובת בשבת בצפת מה רשימת השיעורים שהרב מעביר ליהודי צפת לקהילת צפת במשך השבוע מה יש לחפש באמריקה שאין בצפת חוץ מלשנורר יהודים הרב אליהו האבא דאג לך לתפקיד בצפת לפני יותר מ30 שנה כמה ימים במצטבר הרב היה במקום העבודה

17
אחד מפשוטי העם.
31.05.22

}}} קיבל את התפקיד כי הוא הבן של הרב הראשי . == אם היה הולך לעבוד במקום לטחון את המוח עם שטויות ישראל היתה מקום יותר טוב == למה צריך לממן את כל הרבנים ובחורי הישיבות פשוט לא ברור.

1
לחשוב קצת לפני ....
02.06.22

נו עברו יומיים , ראית את העונש שקיבלת ? .