ישיבה, ראש הממשלה וחנופה / הרב שלמה אבינר
ישיבה היא מקום של תורה ולא מקום של פוליטיקה, ואם זה אדם המזיק לתורה, אי אפשר לכבדו במקום תורה. הרב אבינר על סערת בנפתלי בנט ומרכז הרב

ישיבת מרכז הרב, ברשות הרב יעקב שפירא, החליטה לא להזמין לארועי יום ירושלים את ראש הממשלה, המייצג את הממלכתיות הישראלית. האם אין בכך פגיעה בכבודו ובכבוד המדינה?
ישיבה היא מקום של תורה ולא מקום של פוליטיקה. איננו נגד פוליטיקה, אנו שמחים שיש לנו מדינה וממשלה ושאיננו תחת שלטון הגויים, בחסדי ד' עלינו. אבל, כאמור, ישיבה היא מקום תורה. כמובן, יש מקום להזמין אדם שאינו תלמיד חכם לבקר במקום מתוך חרדת קודש.
אבל כולם מבינים שאם זה אדם המזיק לתורה, אי אפשר לכבדו במקום תורה. כבכל עניין, יש להתרחק משתי קיצונויות. קיצוניות אחת היא לבזות ולקלל את ראש הממשלה. קיצוניות שניה היא לתת לו מקום של כבוד בישיבה.
האם לטובת הישיבה ולטובת התורה, לא כדאי לטפח יחסים של כבוד כלפיו?
זה בדיוק מה שנקרא חנופה. חנופה היא שבח וכבוד לאדם שהורס. חנופה היא בעצמה הרס ועבירה גדולה, רבת נזקים. לכל אורך הדורות, חכמי ישראל לא החניפו, והיה המחיר אשר היה. בזכות זה, התורה קיימת בתפארתה עד היום הזה.
לכן אנו אומרים לראש הישיבה: חזק ואמץ. אל תירא ואל תחת.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו