למרות איומי החמאס, חבר הכנסת איתמר בן גביר הודיע הערב (מוצ"ש) כי יעלה מחר בבוקר, לרגל יום ירושלים, להר הבית.

הצהרתו של בן גביר בשעה 08:30

לפי סיכום מוקדם ולבקשת כוחות הביטחון – לא יעלו איתו עיתונאים ומלשכתו יימסרו תיעודים. הצהרה לתקשורת תינתן בשעה 08:30 בשער הכניסה לכותל.

"האיומים של האויב לא ירתיעו אותנו להגיע למקום הכי קדוש לעם היהודי, להיפך – רק נתחזק ונגיע לממש את הריבונות של מדינת ישראל בירושלים", אמר בן גביר ביום ראשון האחרון. "אני מקווה שביום ירושלים ישראל תוריד את הניה בסיכול ממוקד ותרים את דגל ישראל לראש התורן".

דגל חמאס בהר הבית (ג'מאל עוואד/פלאש90)

כזכור, ביום שלישי האחרון, בחקירה משותפת של משטרת ישראל והשב"כ נחשפה חוליית טרור של פעילי חמאס, תושבי מזרח ירושלים שתכננה לפגוע בח"כ בן גביר. לפי הודעת השב"כ, חוליית הטרור תכננו לבצע פיגועים לעבר יעדים ישראליים במתווים שונים באמצעות מספר חוליות נפרדות.