נגני התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד יחד עם סטודנטים ומרצים מעלים קונצרט לציון 1000 שנה להולדתו של רבי שלמה אבן גבירול, מגדולי המשוררים של התרבות היהודית.

המופע הוא חלק מפרויקט מיוחד של המחלקה החינוכית של התזמורת האנדלוסית, המסכם שיתוף פעולה אקדמי שהתקיים לאורך השנה. שיאו של שיתוף הפעולה, הכולל גם הוראת פיוט בבתי ספר ברחבי הארץ, יצוין בקונצרט חגיגי במסגרתו המרצים, הסטודנטים והבוגרים מעלים מופע משותף עם נגני התזמורת.

בקונצרט יבוצעו לראשונה לחנים מקוריים ליצירות שלא בוצעו מעולם מתוך "כתר מלכות" – הנחשבת לפסגת היצירה השירית של גבירול לצד פיוטים אהובים ולצלילי גיטרה בס חשמלית בשילוב כלים קלאסיים מהמזרח כמו קאנון וקמנצ'ה. סולנים צעירים המייצגים את הקול הצעיר והחדש בשירה המסורתית מביאים לפרויקט גרוב של מוסיקת עולם: גיל גרינפלד ואוראל רוזיליו.

צפו בהצצה בלעדית לסרוגים מתוך החזרות:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: שי עוליאל. עריכה: מייק אדרי)

הקונצרט נעשה בשיתוף הפעולה עם החוג למוסיקה של המכללה האקדמית גבעת וושינגטון, ביה"ס "מזמור" ומונארט אשדוד.

את הפרויקט מובילים: איריס חליפה מנהלת המחלקה החינוכית של התזמורת, דר' רחלי גלאי ראש החוג למוסיקה במכללה האקדמית גבעת וושינגטון ואת שרביט הניצוח והניהול מוסיקלי על המופע מוביל ד"ר אריאל לזרוס, זוכה "פרס התרבות" לשנת 2021.

את המופע ילוו קטעי הנחיה בין השירים אשר ישפכו אור על דמותו הסוערת של אבן גבירול בליווי גיטרה ספרדית של המאסטרו. עוד נגנים אורחים: ד"ר רחלי גלאי ,רות חמאוי: חליל, שילה דיאמנט: בס, מיכל עמר: כלי הקשה.

התכנית מוצגת במסגרת סדרת הבוקר :"מפגשי דעת"  בשיתוף מרכז מונארט. הקונצרט יערך בתאריך 22.5.22, יום א, שעה 11:00 מרכז מונארט לאומניות אשדוד.