מתכון לפיצה משפחתית:
לבצק
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית מלח
כפית סוכר
4 כפות שמן זית
1 1/3 כוסות מים פושרים
לרוטב
3 כפות שמן זית
3 עגבניות מגוררות
3 שיני שום קצוצות
רבע כפית סוכר
3 כפות רסק עגבניות
קמצוץ מלח
גבינת מוצרלה מגוררת
תוספות: זיתים ירוקים/ שחורים, פטריות, תירס, גבינה מלוחה, עגבניות פרוסות, בזיליקום.
מתכון לפיצה משפחתית – אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח המלח והסוכר, ולאחר מכן מוסיפים את השמרים. מוסיפים כוס מים והשמן ומתחילים ללוש. במידה ויש צורך במים הנותרים, מוסיפים אותם. לשים עד לקבלת בצק גמיש, יוצרים כדור. משמנים אותו במעט שמן זית ומתפיחים אותו בקערה מכוסה במגבת לפחות חצי שעה.
בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם שמן זית מוסיפים את השום ולאחר כחצי דקה מוסיפים את העגבניות המגוררות, מבשלים מספר דקות ומוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר המלח והפלפל, כשהרוטב מתגבש מסירים מהאש.
לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו על נייר אפייה מקומח קלות ומרדדים אותו לצורה עגולה. יוצרים בבצק שקעים לא עמוקים מידי עם האצבעות, מורחים את הרוטב ומשאירים שוליים. מורחים את השוליים במעט שמן זית.
מכניסים את הבצק עם הרוטב לשלב התחתון בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
לאחר כ- 10 דקות שהבצק מתחיל להזהיב מוציאים אותו מהתנור ומפזרים את המוצרלה ואת התוספות ומחזירים לתנור עד שהגבינה נמסה והפיצה מוכנה גם בתחתית.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים