חדשות

מתיחות בליכוד: כך מתכננים הח"כים להיאבק בנתניהו

גורמים בליכוד אמרו לסרוגים כי הם ידרשו לערוך הצבעה חשאית בסיעה לגבי הצעת החוק "ממדים ללימודים". להערכתם, ח"כים רבים מבינים שהתנגדות לחוק תפגע בליכוד, אך מפחדים לצאת נגד נתניהו ולוין

נתניהו ולוין ( צילום: נועם רבקין פנטון/ פלאש 90)

מתיחות בסיעה: לקראת העלאת הצעת החוק 'ממדים ללימודים' בשבוע הבא, גורמים בליכוד אמרו הערב (רביעי) לסרוגים כי הם ידרשו לערוך הצבעה חשאית על הנושא בישיבת הסיעה שתתקיים ביום שני. זאת על רקע המחלוקות במפלגה האם לתמוך או להתנגד לחוק המקנה ללוחמים משוחררים מלגת לימודים.

נתניהו דגלי אשף בישראל
נתניהו דגלי אשף בישראל| צילום: נתניהו על מה שקורה במדינת ישראל (ערוץ כנסת)

כאמור, בליכוד חלוקים כיצד לפעול אל מול הצעת החוק של בני גנץ, כשלא מעט ח"כים אמרו בשיחות סגורות כי הם חושבים שהתנגדות לחוק המסייע ללוחמי צה"ל תעשה נזק למפלגה. מנגד, ראש האופוזיציה בנימין נתניהו ויו"ר הסיעה יריב לוין מובילים קו של התנגדות אוטומטית לכל מהלך של הממשלה.

בנצי רובין, מתי ברנהרט

הצבעה חשאית תתקיים במידה ולפחות 3 ח"כים ידרשו לקיים הצבעה כזאת – והגורמים בליכוד מאמינים שאם ההצבעה תהיה חשאית, התוצאה תהיה שרוב מחברי הסיעה לא ירצו להתנגד להצעת החוק.

להערכתם, רוב הח"כים מבינים שהצבעה של המפלגה נגד חיילים ולוחמים תהיה בעייתית ורק תפגע בתדמית של הליכוד. עם זאת, רובם מפחדים לומר זאת בכל רם, וחוששים שאם ההצבעה תהיה גלויה הם יפחדו לצאת נגד הקו הניצי של נתניהו ולוין. הגורמים אף אמרו בצחוק כי "ייתכן שגם נתניהו ירצה להצביע בעד, כי גם הוא מבין שזה בעייתי".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

22
אסתר
18.05.22

יא פחדנים חסרי חוליות הממשלה הרעה הזאת עושה כל העולה על רוחה .מצפצפת עליכם ועלנו ואתם מתים מפחד מהם תתביישו לכם. חבל על המאמץ שאנחנו עושים למענכם .תתעוררו כבר.

הצטרפו אלינו