המשטרה סיימה את חקירתה של אילנה חניה-ספורטה, החשודה ששלחה מכתבי איומים לראש הממשלה ומשפחתו. היום היא הובאה להערכת מעצר ולהצהרת תובע על עבירת סחיטה באיומים. בעקבות הצהר התובע אוסר צו איסור הפרסום מהפרשה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הצהרת תובע סחיטה באיומים נגד ראש הממשלה (דוברות המשטרה)

חניה-ספורטה בת 65 תושבת אשקלון, היא מפגינה מוכרת בסביבת הליכוד. היא הגיעה להפגנות וקראה קריאות, חלקן בוטות נגד מושאי ההפגנות. גם דפי הפייסבוק שלה מכילים התבטאויות נגד חברי הממשלה, ובעד יו"ר הליכוד בנימין נתניהו.

מהמשטרה נמסר: "ביחידה יאחב"ל בלהב 433, בשיתוף שב"כ ובליווי פרקליטות מחוז מרכז(פלילי), התנהלה בשבועיים האחרונים חקירה מאומצת בחשד לשליחת מכתבי סחיטה באיומים להם צורף כדור רובה (חי) שהופנו כלפי רה"מ ומשפחתו.

במהלך החקירה עלה חשד כלפי תושבת אשקלון בת 65 כמי שעומדת מאחורי שליחת מכתבי הסחיטה. החשודה נעצרה בתאריך 9.5.22ומעצרה הוארך מעת לעת. עם התקדמות החקירה התחזקו החשדות לביצוע עבירות הסחיטה, כאמור, והחזקה ונשיאה של אמל"ח. מתוך חומר החקירה התברר כי החשודה במהלך אפריל השנה, בשתי הזדמנויות שונות, שלחה את המכתבים הללו בצרוף הכדורים והם מוענו לבני משפחתו של רה"מ.

היום (ד), עם השלמת החקירה, הוגשה הצהרת תובע לביהמ"ש בדבר כוונת פרקליטות מחוז מרכז(פלילי) להגיש, נגד החשודה, כתב אישום".