חדשות כלכלה

השרה אלהרר שכחה שעצרה את חיפושי הגז?

שרת האנרגיה קארין אלהרר ברכה היום "על מציאתו של גז טבעי נוסף, שיסייע לחזק את משק האנרגיה הישראלי", היא שכחה שרק לפני חצי שנה היא עצרה את חיפושי הגז החדשים?

יו"ר הוועדה חה"כ קארין אלהרר (נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
יו"ר הוועדה חה"כ קארין אלהרר (נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת) | צילום: ח"כ קארין אלהרר (צילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

שרת האנרגיה קארין אלהרר ברכה היום על מציאת מאגר גז נוסף של חברת אנרג'ין, במהלך שיגדיל עוד יותר את מלאי הגז הטבעי של ישראל.

"מברכת על מציאתו של גז טבעי נוסף, שיסייע לחזק את משק האנרגיה הישראלי" צייצה אלהרר בצהריים (ב') בחשבון הטוויטר שלה. "בחודשים האחרונים למד העולם כולו על חשיבות גיוון מקורות אנרגיה על מנת לייצר בטחון ויציבות. בעת זו בה הגז הטבעי הישראלי מבוקש בעולם, גז נוסף משמעותו הגברת רווחת אזרחי ישראל".

בנט אלהרר אקלים
בנט אלהרר אקלים| צילום: בנט ואלהרר בועידת האקלים בגלזגו

הברכה של אלהרר גרמה להרמת גבה, שהרי בדיוק לפני חצי שנה היא הייתה זו שעצרה את חיפושי הגז בישראל. בסרוגים פרסמנו כי בדצמבר 21' החליטה אלהרר להפסיק את חיפושי הגז החדשים:

"כדי להבטיח ששנת 2022 תהיה שנת האנרגיות המתחדשות, הגז הטבעי יחכה. בשנה הקרובה נתמקד בעתיד, בחשמל הירוק, בהתייעלות האנרגטית ובאנרגיות המתחדשות ובזמן שנעשה את זה נשים בצד את העיסוק בהרחבת פיתוח הגז הטבעי, שהוא כידוע דלק מעבר."

בינתיים פרצה מלחמת רוסיה-אוקראינה, מחירי הנפט בעולם זינקו ובעקבותיהם גם מחירי הגז. בישראל נותרו מחירי הגז נמוכים, והיא הפכה למעצמת ייצוא גז, עד כדי כך, שנשיא מצרים א-סיסי קיבל את אלהרר בכבוד מלכים בוועידת האנרגיה של המזרח התיכון. חיפושי הגז עדיין מעוכבים, אבל נראה שמשהו השתנה אצל השרה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

7
5
FABBY
09.05.22

אלהרר משנה כיוון כמו רוח עיוועים - בושה לנכים ולנבוכים וגם בושה לכנסת ישראל.

1
השר דויד לוי קרא לסו
09.05.22

ס י ק י ת ס ירית מחליפה צבעים בהתאם לנוחות האישית

4
קלמן
11.05.22

בממשלה הזאת ,כולם שקרנים וכולם שוכחים מה הם הכריזו לפני דקה . אפשר לערוך סרט שלם ,על דבר והיפוכו במחור-בנט.

1
פשוט זוועה
13.05.22

ממשלה מטורללת שרים/ות מטורללים/ות רצינו לפרט אותם. ואולם אי אפשר לפורטם כי רבים הם. אחד יותר גרוע מהשני. תודה לכם לפיד בנט ועבאס על כל הטוב הזה...

3
ירדנה
16.05.22

נכות בגוף וגם נכות בראש. שנאמר כל מום רע.