המונים משתתפים במסע הלוויה קורע לב בו מובאות למנוחות האחיות יעל ואביגיל גרוס ז"ל, בנות שנה וחצי וארבע, לאחר שנפטרו כתוצאה מהרעלה בעקבות הדברה שנערכה בביתן בשכונת גבעת מרדכי בירושלים.

מסע הלוויה נערך בבית ההספד קהילת ירושלים גבעת שאול כאשר בסיום ההספדים האחיות יטמנו זו לצד זו בהר המנוחות.

האזינו לדברי האב בלווית שתי בנותיו

(באדיבות חדשות 24)

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2014/01/AUD-20140123-WA0016.mp3]]]

תחילה נשא דברי הספר האב הרב שמעון גרוס, שבקול שבור, ובבכי קורע לב אמר:  "אין לנו שאלות לבורא עולם. השם נתן והשם לקח יהי שם השם מבורך".

האב הוסיף ואמר מול מיטת בנותיו: "אולי לא היינו רואים לפיקדון הזה", כשהציבור כולו גועה בבכי אחריו, "לא יודעים למה דווקא אנחנו, אבל אם הקדוש ברוך בחר בנו והביא אותנו לניסיון, שייתן לנו כוח לעמוד בו ושיהיו אלו הייסורים שאנו נעבור".

IMG-20140123-WA0071
מלווים את בנות משפחת גרוס (משה מזרחי, חדשות 24)
IMG-20140123-WA0076
מלווים את בנות משפחת גרוס (משה מזרחי, חדשות 24)

IMG-20140123-WA0078

"עוד שבועיים לאביגיל היה צריך להיות יום הולדת 4. ילדה זכה וטהורה. הקדוש ברוך הוא נטל אותה לידיו. כל דבר שאלה אותי אם אני אעשה כך או כך זה יעשה מצווה. היא הלכה עם מוצץ בחוץ, אמרה אולי זה חילול השם. היא כל כך אהבה לעזור, כזו נשמה טהורה. יעל רק עכשיו החלה לדבר ולומר אבא ואמא. איזו מתוקה", אמר האב.

"איזה חברות טובות הן היו, אי אפשר להאמין, אתמול בבוקר שתיהן עוד שמחו, בלילה שתיהן עוד רקדו. מישהו בא לכאן וחטף אותן מרגע לרגע, אפילו לא הספקנו להתפלל", ספד האב בכאב.

"אני מבקש מאביגיל ויעל, תינוקות שלא חטאו, נשמות טהורות, תבקשו על האחים חסדי שמיים", המשיך האב, "שיהיה להם רפואת נפש וגוף. תבקשו מהקדוש ברוך שיאמר לצרותינו די שלא יהיו עוד ניסיונות. תצילנו מכל הצרות הקשות והאכזריות".

"אני מבקש מהציבור להתחזק ולהתפלל. אין משהו אחר לעשות. דיברתי עם הרופאים בבוקר ובלילה. עושים את ההשתדלות המרבית, אבל אנו רק בני אדם. בטוח שאם כל אחד יתפלל, אם כלל הציבור יתפלל, תהיה להם רפואה שלמה", סיים האב את דברי הפרידה מבנותיו.

ההורים, שמעון ומיכל גרוס, שוחררו הבוקר מבית החולים 'שערי צדק' בו היו מאושפזים לאחר שהוברר כי לא נשקפת להם עוד סכנה. בבית החולים "שניידר" בפתח תקווה ממשיכים להילחם על חייהם של שני האחים – חיים מיכאל שלמה בן מיכל ורפאל יצחק אייזיק בן מיכל – המאושפזים במצב קשה מאוד בעקבות ההרעלה.

IMG-20140123-WA0079
מלווים את בנות משפחת גרוס (משה מזרחי, חדשות 24)

המדביר עצור עד מחר

בית משפט השלום בירושלים האריך מוקדם יותר ביממה את מעצרו של המדביר החשוד כי התרשל בתפקידו ובכך גרם למותן של יעל ואביגיל. מחר הוא ישוחרר במעצר בית למשך שלושה ימים.

מחקירת המשטרה עולה כי יום קודם לכן ביצעה המשפחה הדברה בבית והזמינה את החשוד לבצע הדברה. החשוד השתמש בחומר מסוכן ולטענתו היה אמור לחזור ביום שישי בבוקר ולאוורר את אותו חדר שבו שם את החומר המסוכן.

כמו כן אמר החשוד לבעלת הבית כי החומר אכן מסוכן ובמידה ויריחו ריח או משהו יהיה, שיברחו מהבית. נכון לעכשיו נציג המשטרה ציין בבית המשפט כי יש כמה פעולות שבכוונת המשטרה לבצע על מנת להגיע לחקר האמת ולבדוק איזה סוג חומר השתמש אותו חשוד ודרכי טיפולו, שופט בית המשפט יצחק שמעוני ציין בהחלטתו כי "המשיב נעצר אתמול בשעות הצהריים בחשד לביצוע עבירות של גרימת מוות ברשלנות של שתי פעוטות בנות שנה וחצי וארבע שנים וכן שימוש רשלני בחומר רעיל.

ראשית, הלב דואב נוכח הטרגדיה האיומה שפקדה את משפחת הפעוטות עם פטירתן, כשאחיהם הקטנים נאבקים על חייהם. שנית מציין השופט שמעוני, כי אין כמעט מחלוקת על קיומו של חשד סביר על ביצוע העבירות המיוחסות למשיב.