ראש הממשלה, נפתלי בנט, סופד, לחבר הכנסת לשעבר, אילן גילאון, שנפטר הבוקר בגיל 65.

"אילן גילאון, מחברי הכנסת החרוצים שידעה הכנסת ואיש ישר עם לב ענק, הלך הבוקר לעולמו בטרם עת. הוא היה עובד קשה על מנת לפתור בעיות פרטניות של אזרחים שפנו ללשכתו", אמר בנט.

בנט סיפר כי "אילן נהג לומר שחבר כנסת צריך לקבל החלטות כאילו הוא זקן, עני וחולה, ולא כאילו הוא צעיר, עשיר ובריא. תנחומים וחיבוק גדול למשפחת גילאון. יהי זכרו ברוך".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

עימות במליאה בין אילן גילאון לנפתלי בנט. ארכיון (צילום: ערוץ הכנסת)

יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו, ספד אף הוא לגילאון ואמר: "רעייתי שרה ואני מצטערים צער עמוק על פטירתו של חבר הכנסת לשעבר אילן גילון ז״ל, ושולחים תנחומים למשפחתו".

"האנושיות שקרנה ממנו שלו התעלתה מעל מחלוקות פוליטיות. הוא נתן לה ביטוי סמלי כששלח לנו צנצנת ריבה פרי ידיו לרגל זכייתו של אבנר בחידון התנ"ך".

"אף שהיינו יריבים פוליטיים קיימנו קשר לבבי לאורך השנים. למרות שלא הסכמנו על הרבה דברים, תמיד יכולתי לזהות שפעילותו הנמרצת נעשתה מתוך אמונה שלמה בצדקת דרכו – ועל כך הערכתי אותו מאוד. הוא יחסר לי. יהי זכרו ברוך".

נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר: "אילן גילאון חבר אהוב משרת ציבור ולוחם חברתי נחרץ הלך הבוקר מאיתנו, כמה עצוב. מטובי שליחי הציבור שידענו. אזכור אותו תמיד כמנהיג חברתי ערכי, ישר, נאמן לדרך ואהוב על הבריות שגבר על מגבלה וכל עכבה, יהי זכרו ברוך".