חדשות

גשם יורד במדבר יהודה; חשש כבד לשיטפונות. צפו

גשם החל לרדת בשעה האחרונה באזור תקוע, החשש הוא כי המשקעים יובילו לשיטפונות בנחלי מדבר יהודה. יחידת חילוץ מגילות כבר נערכת לחלץ כ-50 מטיילים מתוך ערוץ נחל דרגות

גשם יורד במדבר יהודה; חשש כבד לשיטפונות. צפו
צילום: שיטפון בנחלים במדבר יהודה. ארכיון (עופר צידון/פלאש90)

גשם כבד החל לרדת בשעה האחרונה באזור תקוע במזרח גוש עציון. המשמעות של גשם כזה היא שהמים ממשיכים לאזור ים המלח וגורמים לשיטפונות בנחלי מדבר יהודה.

"סכנה": התראה לקראת מזג האוויר המתקרב

במשטרה וביחידות החילוץ מגילות כבר נערכים לחילוץ כחמישים מטיילים מתוך ערוץ נחל דרגות מחשש לשטפונות. מתנדבים רבים של היחידה בסיוע יחל"צ עציון יהודה סורקים את הנחל לאיתור המטיילים.

מדוברות יחידת החילוץ מגילות נמסר: "גשם כבד בערוץ הנחל, צוותים של היחידה בסיוע צה"ל, רט"ג יחל"צ עציון ושומרון חברו לכלל המטיילים ומוציאים אותם בבטחה מהנחל"

תקוע שטפון| צילום: גשם בתקוע (ברוריה עציון)

באירוע נוסף בוואדי קלט, התהפך רכב שטח. במקום ישנם שלושה פצועים קשה. מסוק של יחידה 669 הוזעק לחלץ את הנפגעים.

במקביל, יחידת חילוץ מגילות מעניקה טיפול רפואי ראשוני למטייל כבן 13 עם חבלות בפלג גופו העליון במצב קל בנחל אוג. הוא יחולץ בדקות הקרובות לקבלת טיפול רפואי בבית חולים.

תגובות

1
1
הודו לשם
26.04.22

כבר הייתי מודאג שיום שלם לא פורסמה תחזית למזג אוויר קיצוני ומסוכן