מבזקים
סרוגים
פעם שנייה השבוע

אזעקות בדרום; זוהה שיגור אחד לעבר ישראל

ברקע המתיחות בירושלים, פעם שנייה השבוע שמתבצע ירי רקטות לעבר יישובי עוטף עזה. המשטרה עדכנה שאותרה נפילה סמוך לבית בשדרות, שנפגע מרסיסים

י"ט ניסן התשפ"ב
אזעקות בדרום; זוהה שיגור אחד לעבר ישראל
אזעקות בדרום; זוהה שיגור אחד לעבר ישראל צילום: צילום: באדיבות דוברות עיריית שדרות

לילה מתוח בדרום לאחר שהופעלה התרעה צבע אדום בעיר שדרות ובמרחב עוטף עזה. דובר צה"ל מעדכן שזוהה שיגור אחד משטח רצועת עזה לשטח ישראל.

כתוצאה מהירי זוהה נפילה בשטח פתוח אך נזק נגרם לבית בשדרות, כתוצאה מרסיסים.

מדוברות המשטרה נמסר: "כוחות הוזעקו בעיר שדרות בעקבות דיווח על נפילת פריט רקטי בחצר בית, לא דווח על נפגעים. חבלני משטרת ישראל מטפלים בפריט במטרה להסירו בבטחה מהמקום." לפי דיווח של מד"א, הכוחות מטפלים בנפגע חרדה כתוצאה מהירי.

מעיריית שדרות עדכנו שצוותי העירייה הגיעו למקום לסייע לבעלי הבית ולדיירי הרחוב.

ראש העיר, אלון דוידי, הגיע לזירה ואמר: "כולנו זוכרים את הירי בצוהרי היום לפני חצי שנה שנותר ללא תגובה של ישראל. עכשיו אני מצפה מראש הממשלה, שר הביטחון והקבינט שלא יכילו את הירי הזה שבנס נגמר ללא נפגעים. תושבי שדרות והעוטף ראויים לחגוג את חול המועד ושביעי של פסח בשמחה ובבטחה כמו כל עם ישראל והתפקיד של הממשלה לדאוג שזה יקרה".

בשל המצב הביטחוני: צה"ל יטיל סגר ממחר עד מוצ"ש
בשל המצב הביטחוני: צהצילום: בשל המצב הביטחוני: צה

ירי שני תוך שלושה ימים

כזכור, לפני יומיים נשמעו בכיסופים ועין השלושה בעוטף עזה בעקבות ירי רקטה שיורטה. בצה"ל אישרו כי רקטה אחת יורטה על ידי לוחמי ההגנה האווירית. אז הג'האד האיסלאמי לקח אחריות לירי.

כמה שעות לאחר אותו ירי, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מספר רכיבים והשמידו סדנה לייצור אמצעי לחימה של ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה.

גל טרור עוטף עזה צבע אדום שדרות