סגן השרה יאיר גולן (מרצ) אמר הערב (רביעי) בראיון בערוץ 12: "אנחנו מתחשבים ברצונות של רע"מ בהר הבית ואנחנו גאים בזה".
עוד הוסיף: "כשבחרנו להקים את ממשלת הריפוי הזאת, הכנסנו בתוכה מפלגה ערבית – ויש בזה אמירה חד משמעית. יש היגיון רב להביא גם את האינטרסים שלהם בחשבון הכולל. אין צורך לייפות את זה או לומר את זה בחשש, אלא בקול חד וברור".
ח"כ ניר אורבך (ימינה) צייץ בתגובה ליאיר גולן: "יאיר, תן לי להבין. אתה בכח מנסה לפרק את הממשלה?". השרה איילת שקד ריטווטה את הציוץ של אורבך.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מימינה נמסר בתגובה: "בניגוד לדברי יאיר גולן, הר הבית מצוי בריבונות ישראלית מלאה, וכל ההחלטות מתקבלות לאור שיקולים ביטחוניים של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית שמקדשת את חופש הדת לכולם, ליהודים ומוסלמים.
חוץ מזה, נראה שיאיר גולן נחוש לעשות כל שביכולתו לפרק את הממשלה".
"האיש מקשקש את עצמו לדעת"
בכיר בממשלה: "יאיר גולן לא היה נוכח ולא הוזמן לאף דיון בטחוני שעסק בהר הבית ואין לו מושג על מה הוא מדבר. האיש מקשקש את עצמו לדעת".
כזכור, לאחר שהחלטת הדרג המדיני לסגור את הר הבית ליהודים עד סוף הרמדאן התקבלה בזעם בימין, במפלגת ימינה הגיבו לביקורת והזכירו כי מדובר בנוהל שהונהג גם בשנים האחרונות. בדבריהם טענו כי גם בממשלות נתניהו הר הבית נסגר בסוף ימי הרמדאן.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הדרישות של רע"מ הן בין היתר התחייבות לשמירה על הסטטוס קוו בהר הבית (אל- אקצא) והמקומות הקדושים, מתווה מוסכם ליישום תוכנית החומש הכלכלית של החברה הערבית בתוך שנה.
בנוסף, גיבוש תכנית ליישום החלטת הממשלה בנגב וזירוז ההכרה בכפרים שאושרו. התחייבות בכתב למתן פתרונות לסוגיות התקועות בסמכות שקד, וכן הגברת מבצע איסוף הנשק הבלתי חוקי במגזר הערבי.
מה דעתך בנושא?
16 תגובות
3 דיונים
שימי
שיכה הרעמ אותך ואת כל משפחתך חלאת אדם
18:01 24.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מילכה .
יודנרט ,עוף לנו מהעיניים.
10:33 21.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שונא בהמות שמאלנים.
איזה מזל למדינה שלנו שהנבל הזה לא היה רמטכ"ל מנובל בהמה חלאה שיעלם מהעולם אמן.
15:12 21.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כ
תתחשב גם ברצונות של היהודים. תתביישו .זרקתם את העם שלכם או שלא שלכם כבר אי אפשר לדעת.יותר ויותר מגלים את פרצוף השמאל.שהוא לא גאווה למדינה.
22:17 20.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
בקרוב אתה זבל מזוהם עם כל החמישיה של החזירים שלך,כולל הכלבה שהביאה אותם,בראד העין,תהיו חלק מפיגוע של מחבלים מוסלמים,שירססו אותך ואת כל הצאצאים העלובים שלך,ואז אנחנו ניתרצה שיש כאן פחות...
בקרוב אתה זבל מזוהם עם כל החמישיה של החזירים שלך,כולל הכלבה שהביאה אותם,בראד העין,תהיו חלק מפיגוע של מחבלים מוסלמים,שירססו אותך ואת כל הצאצאים העלובים שלך,ואז אנחנו ניתרצה שיש כאן פחות טינופת מסריח,ואן המשך לשושלת עמלקים,
המשך 20:29 20.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דורון שטאובר
אדולף גולן כנראה שוכח מה היה ""הסטטוס קוו"" בין 1948-1967 בהר הבית. אבל מכיוון שהוא ממפלגת מרצ, נציגי המפלגה הנאצית בישראל, הוא בעד הנאצים הערבים ונגד יהודים.
20:08 20.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירושלמי אפריים
עם הזמן לפא האמירות אין שוני בין יאיר גולן לזבל אנושי כסיף
20:00 20.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
צודק בכל מילה הוא מלח הארץ
19:56 20.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאיר
גולן הטינופת הגדולה המיץ של הזבל ואוהדים כמוך משה מוטב להם לחזור למחילות שלהם ששם מקומך ביחד עם עכברי הביוב המצחינים
15:20 21.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חי
הי מישהו אומר שם אמת,איזה חידוש
19:40 20.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ת
אתם מתחשבים ברגשות של רעמ אבל ברגשות של היהודים אתם לא .תתביישו לכם ממשלה בזויה שהעם לא מעניין אותו. תנו להם גם את הבתים שלכם גם ככה אתם נותנים הכל.
19:18 20.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יאיר המבולבל
יאיר גולן, נראלי שאתה קצת תמים מידי, אוליי נאיבי, אוליי עוצם עיניים קצת בכח. אז אני אזכר לך - רע"ם פועלת לפי מועצת א-שורא! טרוריסטים! אל תשקר, אתם לא מתחשבים -...
יאיר גולן, נראלי שאתה קצת תמים מידי, אוליי נאיבי, אוליי עוצם עיניים קצת בכח. אז אני אזכר לך - רע"ם פועלת לפי מועצת א-שורא! טרוריסטים! אל תשקר, אתם לא מתחשבים - אתם מרצים! אתם משתנפנים! אתם עושים מה שאומרים לכם! אתה מתגאה בשיתוף פעולה עם ארגון טרור? אז מקומך לא פה! מקומך בסוריה! בירדן! לך למקום אחר!
המשך 19:16 20.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
בתגובה ל: יאיר המבולבל
יאיר גולן הוא מלח הארץ לא תגיעו לקרסולים שלו.גם לא ח"כ בן גביר סמוטריץ דרעי.קרעי דוד ביטן ועוד רואים את הרמה בושה למדינה
19:59 20.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
בתגובה ל: משה
מאומץ ארור ימח שימך גוי ארור הומו
20:33 20.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר