אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכון למניפות תפוחי אדמה ממכרים

מחפשים מתכון מפנק וכשר לפסח? סידרנו לכם פתרון: מתכון למניפות תפוחי אדמה | מדובר בשדרוג לתפוחי אדמה שיהיה לכם קשה להפסיק לנשנש

מתכון למניפות תפוחי אדמה ממכרים
  (צילום: שאטרסטוק)

מתכון למניפות תפוחי אדמה שלא תוכלו להפסיק לאכול.

מצרכים

1.3 ק"ג תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה דקה
4 כפות שמן זית
5 שיני שום, מקולפות ומרוסקות/ כתושות
4 ענפי רוזמרין
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים מעל את השמן ומפזרים את השום וענפי הרוזמרין.

2. מניחים את תפוח האדמה על משטח יציב, אוחזים היטב בצד אחד ובעזרת סכין חדה פורסים דק אותו רק 2/3 מהאורך – את השליש האחרון משאירים שלם כדי שתפוח האדמה לא יתפרק.

3. מגלגלים את תפוחי האדמה בשמן שבתבנית ואז מסדרים אותם כשהצד הפרוס כלפי מעלה. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

4. אופים במשך 30 דקות, מברישים בשמן את תפוחי האדמה (גם בין הפרוסות) ומסירים שיני שום שהשחימו יותר מדי. אופים 30 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. מגישים חם.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו