המתיחות הביטחונית שהחלה בפיגוע בעיר באר שבע, המשיכה להתפרעויות בהר הבית הגיע אמש גם לרי רקטות של הג'יהד האיסלאמי מרצועת עזה. עימות מדיני חריף התפתח גם מול ירדן.

בתוך כך, צה"ל, שב"כ וימ"ס פעלו הלילה ועצרו חמישה חשודים באוגדת יהודה ושומרון.

לוחמים מיחידות מיוחדות פעלו בכמה מוקדים במרחב החטיבה המרחבית עציון ועצרו ארבעה מבוקשים. לוחמי צה״ל וכוחות הביטחון פעלו בשאר החטיבות המרחביות ביהודה ושומרון ועצרו סך הכל חמישה מבוקשים.

החשודים הועברו לחקירת כוחות הביטחון.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צה"ל תוקף ברצועת עזה השבוע (צילום: דובר צה"ל)

הלילה (שלישי) מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מספר רכיבים והשמידו סדנה לייצור אמצעי לחימה של ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה.

התקיפה בוצעה בתגובה לשיגור, אשר יורט מוקדם יותר הערב (ב׳) על ידי לוחמי הגנה אווירית. מדובר צה"ל נמסר כי "צה"ל רואה בחמאס את האחראי למתרחש ברצועת עזה".

אזעקות צבע אדום נשמעו אמש בכיסופים ועין השלושה בעוטף עזה, בשל ירי רקטה שיורטה. בצה"ל אישרו כי רקטה אחת יורטה על ידי לוחמי ההגנה האווירית. הג'יהאד האיסלאמי לקח אחריות לירי.