האסון בצימר

הילדה שנספתה בשריפה: ליבי קליך בת ה-3

ליבי קליך, בת 3 מפתח תקווה, היא הילדה שנהרגה בשרפה שפרצה בבית ביישוב אדמה. בחקירת האירוע נבחנת האפשרות שאחיה שיחק בגפרורים בבית הנופש והוביל להתלקחות

הבית השרוף באדמה
הבית השרוף באדמה | צילום: כבאות והצלה מחוז צפון

הותר לפרסום: ליבי קליך, בת 3 מפתח תקווה, היא הילדה נספתה הבוקר (שני) בשריפת בית העץ ביישוב אדמה שבגליל המערבי, שבו שהתה עם בני משפחתה בחופשה לחול המועד פסח. כוחות מד"א שהוזעקו לזירה חילצו אותה מהמבנה ללא רוח חיים, ונאלצו לקבוע את מותה במקום.

WhatsApp Video 2022-04-18 at 08.43.45| צילום: כיבוי אש שנמשך ביישוב אדמה (צילום: כבאות והצלה מחוז צפון)

מהבית חולצו גם הוריה של ליבי, אשר סבלו מכוויות והועברו לטיפול רפואי בבית החולים. האם ליטל קליך, בת 44, נפצעה באורח קשה – כשהיא סובלת מכוויות בדרגה ב' ומשאיפת עשן. היא פונתה במסוק לבית החולים רמב"ם שבחיפה. גם אב המשפחה, תומר קליך בן ה-45, פונה למכז הרפואי גליל בנהריה, כשמצבו מוגדר בינוני והוא סובל מכוויות בדרגה ב' בגפיים ובגב.

במקביל, שירותי הכבאות וההצלה הקימו צוות חקירה מיוחד שבוחן את הנסיבות שהובילו לפריצת השריפה. כיוון החקירה המרכזי מתמקד בעדות שלפיה אחיה של ליבי שיחק בגפרורים בבית הנופש – שעשוי מעץ וקש.

(דוברות כבאות והצלה צפון)

לפני שפונה לבית החולים, אב המשפחה סיפר כי הוא היה במקלחת בזמן שהשריפה פרצה. כשהוא יצא מהמקלחת הוא שם לב שהילד בן ה-6 משחק עם גפרורים, אך לדבריו "לא היה מה להציל". הוא הצליח לזרוק את הילד מהחלון ולצאת עם אשתו כששניהם סובלים מכוויות – אבל הילדה הקטנה נלכדה בפנים ונהרגה.

תגובות

1
1
סברינה
18.04.22

אוף כמה עצוב משתתפת בצער המשפחה