האם אורבך או בנט והקואליציה ידעו מראש על הצלחת האולטימטום להתיישבות הצעירה? התאריכים מוכיחים שהם ידעו שהוא ישיג התקדמות משמעותית בנושא.

ביום חמישי בשבוע שעבר, ה-7.4, פרסם ח"כ ניר אורבך לתקשורת כי הוא הציב לבנט אולטימטום יום קודם לאחר שסילמן פרשה, אשר במסגרתו בין היתר הוא דורש שיאשרו את החיבור לחשמל להתיישבות הצעירה ביו"ש.

המכתב

אך בצירוף מקרים מעניין, גם על המכתב של המשנה ליועמ"שית, כרמית יוליס, אשר אישרה את חיבור החשמל ליישובים ביו"ש נכתב כי הוא נשלח ב-7.4. כלומר: ביום שבו פרסם אורבך על האולטימטום לתקשורת, סער וגנץ כבר ידעו על ההתקדמות בנושא והמכתב פורסם רק אתמול כאשר בימינה טוענים שזה בשל האולטימטום של אורבך.

אולם, המכתב של המשנה ליועמ"שית אינו מהווה הבטחה לקיום חיבור החשמל אך אין ספק שהוא צעד משמעותי בדרך לכך. ככל הנראה אין מדובר בתיאום מלא של הצלחת האולטימטום בשל העובדה כי המהלך צריך לקבל את אישורו של גנץ.

 

(צילום: אוליביה פיטוסי\ פלאש90)

יש לציין כי אורבך פועל למען חיבור החשמל להתיישבות הצעירה כבר מספר חודשים, זמן רב לפני פרישתה של סילמן.