חדשות

תושבים בולמים את פתיחת כביש קידר לפלסטינים

מאות תושבי קידר חוסמים בגופם את הניסיון לפתוח את כביש קידר-מעלה אדומים לפלסטינים, בפעם הרביעית השבוע. יו"ר ועד קידר: "הכביש לא ייפתח גם אם נצטרך לעשות ליל הסדר פה"

תושבים בולמים את פתיחת כביש קידר לפלסטינים
צילום: קרדיט: מטה המאבק קידר

בפעם הרביעית השבוע, מאות תושבי קידר בולמים כעת בגופם את הניסיון לפתוח את כביש קידר-מעלה אדומים לפלסטינים.

WhatsApp Video 2022-04-13 at 11.50.00| צילום: קרדיט: מטה המאבק קידר

למקום הגיעו כוחות משטרה וצבא בניסיון לפנות את הציר לעבודות וכן מח״ט בנימין אל״מ אשר מקיים כרגע שיח עם התושבים.

במטה המאבק מסרו כי "התושבים מסרבים לניסיון הפתע לפתיחת הציר לפלסטינים לאחר החלטה חד צדדית של אלוף הפיקוד יהודה פוקס וקמ״ט תחבורה ישראל אפריאט לפתוח את הציר לאלפי כלי רכב פלסטינים שיגיעו מחברון, בית לחם והכפרים הפלסטינים ואשר יסכנו באופן מיידי את ביטחונם של התושבים".

קרדיט: מטה המאבק קידר (מטה המאבק קידר)

ביממה החולפת הגיעה למקום ח״כ שרן השכל מלווה בראש מועצת גוש עציון המתנגד גם הוא לפתיחת הכביש.

"ההתיישבות נמצאת בסדר עדיפויות גבוה אצלנו. אנחנו מחזקים ורואים בכם החלוצים של מדינת ישראל ששומרים עלינו בקו הראשון ולא מעט פעמים משלמים מחירים יקרים למען עם ישראל", אמרה ח"כ השכל. "יש כאן מורכבות ביטחונית ואקח את הדברים לרמה הכי גבוהה מול משרדי הביטחון וביטחון הפנים. אין ספק שאתם צודקים".

קרדיט: מטה המאבק קידר (מטה המאבק קידר)

ראש מועצת גוש עציון שלמה נאמן אמר: "יש כאן חיי ילדים ותושבים, הכביש הזה תמיד היה סגור והוא צריך להישאר כך. במדינה שלנו, לסטטוס קוו יש מעמד ואנו דורשים שזה יישאר כך גם כאן".

יו״ר ועד היישוב קידר משה זיגדון: ״אני אומר למי שמתעקש עדין להטיב עם הפלסטינים על חשבון החיים שלנו – הכביש הזה לא יפתח גם אם נצטרך לעשות את ליל הסדר בצומת הזאת".

תגובות

5
4
מדהים
13.04.22

לא ברור? רוצים כביש רק ליהודים? זה נשמע קצ. גזעני וגם לא כל כך דמוקרטי

1
לא מאוחר להשכיל
13.04.22

מעניין איך תגיב/י אחרי שהילדים שלך ימותו בפיגועים של ירי מרכב חולף

3
Cccccc
13.04.22

כנראה שהממשלה הזו חוזרת לימי רבין. הם רוצחים גנץ/בנט מתייחסים אליהם כלוחמי חופש. אל תאשימו את ביבי. כל יום שהממשלה הזו מכהנת מדינת ישראל מפסידה נכסים. שקד וחבריה צריכים להחליט. די לכו!!!!

2
גיא
13.04.22

בעיה שלהם-כל מי שהצביע ביבי ובנט ולא לבן גביר בעיה שלהם-כל מי שהצביע ביבי ובנט ולא לבן גביר!! רק בן גביריציל אותנו!!

1
חסן
13.04.22

אינשאלה יעשו לכם בגוע תמותו יא גונבים עוקרי הזיתים ושורפי ילדים