ההכנות להכשרת המרכז הרפואי 'הדסה' לפסח נשלמות בימים אלו: במרכז הרפואי החלו בהכנות להכשרת המרכז הרפואי לחג הפסח, בהכוונתו של הרב משה קליין המפקח על תהליך ההכשרה המהודר של מטבחי בית החולים ומחלקות בית החולים לקראת החג.

הכשרת מחלקות בית החולים נעשית בפיקוח של משגיחים, על פי הכללים החומרות וההידורים שנוהג הציבור הדתי והחרדי בחג הפסח. ב'הדסה' מבקשים מכל הבאים למרכז הרפואי להתחשב בכלל הציבור ולהימנע מהכנסת חמץ למרכז הרפואי.

על פי הנחייתו של הרב במהלך חג הפסח הארוחות שיינתנו במחלקות בבית החולים, גם אלו שאינם מבקשים את המנות המיוחדות של בד"ץ העדה החרדית, יהיו כשרות למהדרין ללא קטניות. מדיניות זו אינה מונעת מהמטופלים הנצרכים לדיאטות כאלה ואחרות גם אם הן מורכבות מקטניות מלקבל אותן עפ"י הנחיית צוות הדיאטניות ועל פי שקול דעתן.

(צילום: דוברות הדסה)

כמידי שנה, גם השנה, יעשה שימוש בחג הפסח רק בכלים חד פעמיים, חלבי ובשרי כאחד וכן מגש האוכל המוגש לכלל המאושפזים יהיה חד פעמי, על מנת למנוע חשש מגע של חמץ.

מנהלי שירותי המזון וצוותם עמלים כבר מעכשיו על מנת להכין תפריט משובח העומד בדרישות ההלכתיות שיתנו מענה קולינארי משובח כיאות לימי החג. בליל החג תוגש קערת הסדר המסורתית לצד מאכלי החג לחולים שיישארו במרכזים הרפואי. כל האוכל המוגש בבית החולים בחג הפסח, הוא כבכל ימות השנה- בישול לחומרא כשיטת מרן הבית יוסף. בכל המטבחים ישנם משגיחים יר"ש הנמצאים מפתיחת המטבח בשעות הבוקר המוקדמות ועד לסגירתו.

הרב משה קליין שליט"א רב המרכז הרפואי 'הדסה': "פסח בהדסה צריך המטופל להרגיש כמו בבית, הקפדה יתרה על כל הלכות והחמורות הנהוגים בימי הפסח. הנהלת 'הדסה' החליטה להעניק למטופליה את היכולת לעבור את ימי הפסח בהידור רפואי הלכתי כשרותי וגסטרונומי כאחד במטרה להקל על הנאלצים להישאר בימי הפסח בבית החולים".

(צילום: דוברות הדסה)

פרופ' יורם וייס, מנכ"ל בפועל המרכז הרפואי 'הדסה': "המרכז הרפואי 'הדסה' מאחל לכל בית ישראל חג כשר ושמח. בסיומן של שנים מאתגרות אנחנו ב'הדסה' מביטים עם הפנים קדימה, ערוכים להאצת ופיתוח הפעילות הרפואית והקהילתית של המרכז הרפואי לטובת כלל המגזרים באוכלוסייה בירושלים ומחוצה לה".