שיירה צבאית ענקית - הרוסים בדרך למתקפה מחודשת - סרוגים

שיירה צבאית ענקית – הרוסים בדרך למתקפה מחודשת

תמונות לוויין מוכיחות כי שיירה צבאית ענקית של צבא רוסיה שוב נמצאת בדרכה אל אוקראינה במטרה לחדש את המתקפה על מזרח המדינה. האוקראינים דורשים סנקציות נוספות

מתי ברנהרט, חדשות סרוגים
שיירה צבאית ענקית - הרוסים בדרך למתקפה מחודשת
  (צילום: שאטרסטוק)

האוקראינים מתכוננים לתקיפה רוסית חדשה במזרח המדינה, זאת כאשר תמונות לוויין חושפות שיירת ענק רוסית נוספת שנמצאת בדרכה לחזית.

על פי תמונות לוויין שפרסמה חברת MAXAR, שמתוארכת ל-8 באפריל, ניתן לראות שיירת ענק של כלים משוריינים ומשאיות צבאיות הנמצאת כ-100 קילומטר מזרחית לעיר חרקוב.

עוד באותו נושא

ישראל תמכה בהשעיית רוסיה באו"ם

חלק מהערים במזרח כבר נמצאים תחת מתקפות בלתי פוסקות כאשר עשרות אלפי בני אדם לא מסוגלים להתפנות.

האוקראינים טוענים כי הרוסים ירו ביום שישי האחרון טיל על תחנת רכבת במחוז דונייצק שהיה מלא באזרחים, 50 מהם נרצחו. הרוסים מכחישים את הטענות הללו, ואומרים כי רק האוקראינים משתמשים בטילים מסוג זה.

לקראת המתקפה הקרבה ובאה, דורשים האוקראינים מהאיחוד האירופי סנקציות חדשות נגד מוסקבה וסיוע צבאי נוסף. היום ביקר ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון בקייב, נפגש עם זלנסקי, והבטיח סיוע נוסף. כך גם קנצלר אוסטריה, קארל ניהאמר.

כמו כן אמר זלנסקי כי שוחח בטלפון עם קנצלר גרמניה, אולף שולץ, בנוגע לסנקציות. בנאום וידאו חידש זלנסקי את קריאתו לחרם מוחלט על תעשיית האנרגיה הרוסית. האיחוד האירופי אסר על ייבור של פחם מרוסיה ומוצרים נוספים, אך עדיין לא הטיל איסורים רשמיים על תעשיית הנפט והגז, עליהם מדינות רבות באירופה, במיוחד גרמניה, מתבססות.

למרות החשש מהשיירה המדוברת, יש לזכור את הכשלונות הרבים של הצבא הרוסי במלחמה הזאת, בהם בכל הנוגע לשיירה הענקית הקודמת שהייתה בדרכה לקייב. רבים האמינו שהשיירה תגיע במהירות ותהרוס כל מה שבדרכה, כאשר היא נשארה תקועה במקום במשך ימים ארוכים כאשר האוקראינים פוגעים בהם משמעותית, לפעמים רק באמצעות חיילים מועטים.

משרד ההגנה האוקראיני מסר ביום ראשון כי כוחות הצבא הפילו מל"ט רוסי. מצד שני, הצבא הרוסי טוען כי השמיד כני שיגור לטילי אנטי טנקים מסוג S-300 בדרום אוקראינה.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
הרב אבינר משפשף...
זה טוב? | 10-04-2022 18:56
הרב אבינר משפשף ידיים בהנאה