העצרת הכללית של האו"ם החליטה היום להשעות את רוסיה מחברות במועצת זכויות האדם של האו"ם, על רקע המלחמה באוקראינה והרג אזרחים חפים מפשע. ישראל תמכה בהחלטה.
בהחלטה נכתב כי "העצרת הכללית תשהה את החברות במועצת זכויות האדם של חברה שמבצעת פשעים סיסטמתיים ואלימים נגד זכויות אדם".
ההחלטה הייתה צריכה לעבור ברוב של שני שלישים. סין הודיעה עוד לפני תחילת ההצבעה כי היא תתנגד, בטענה כי השעיה מסוג זה תהווה תקדים מסוכן.
שר החוץ יאיר לפיד, אמר כי "ההצבעה היום אינה משנה את עמדתנו כלפי המועצה לזכויות אדם של האו"ם, שהיא גוף קיצוני, פגום מוסרית, מוטה ואנטי-ישראלי במהותו אשר מנוצל מאז הקמתו בידי המדינות המפרות הראשיות את זכויות אדם בעולם ככלי פוליטי, בין היתר כדי לתקוף את ישראל".

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אליהו
טמטום וטעויות של ממשלה רופסת וכושלת.ישראל לא הייתה צריכה להצביע בעד ההחלטה נהפוך הוא. את כל הקשרים המדיניים עם פוטין שנבנו במשך שנים על ידי ביבי,לפיד הורס בהחלטה אחת
14:38 08.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר