עימותים נרשמו היום (ראשון) בין תושבי קידר לבין כוחות הביטחון, זאת בשל ניסיון אלוף הפיקוד לפתוח את כביש הגישה ליישוב לפלסטינים לראשונה אחרי 20 שנה.

העימותים החלו לאחר שבאופן מפתיע החלו הבוקר עבודות בשטח במטרה לפתוח את הכביש עוד היום לטובת פלסטינים שיגיעו מחברון, בית לחם, עבדייה וכפרים סמוכים שחלקם הגדול עויינים לישראל. מדובר בכביש היחיד המוביל ליישוב קידר, אשר נסלל לטובת התושבים לפני 20 שנה בשל הפיגועים והירי שהם ספגו כשנסעו בכביש עוקף.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

קידר 1

במכתב בהול שהוציאו הבוקר התושבים לשרי הממשלה נכתב כי הלחץ על האלוף לפתיחת הכביש נעשה על ידי קמ"ט תחבורה איוש, ישראל אפריאט. "כל הנסיונות שלנו להיפגש עם האלוף עלו בתוהו, גם הפניות של ראש המועצה שלנו להיפגש איתו בנושא עלו בתוהו" נטען במכתב. "האלוף החליט לפתוח את הכביש ולהפר סטטוס קוו של עשרות שנים, מבלי לדבר איתנו, לעדכן אותנו ולשמוע אותנו".

לטענתם, "האלוף החליט לסכן את תושבי קידר, ובמיוחד בתקופה זו, כאשר לפלסטינים יש כביש אחר – בעוד לנו אין. זה הכביש היחיד המשרת אותנו, הוא מגיע עד שער הכניסה ליישוב והוא משמש מאות משפחות. יתרה מכך, ילדי קידר לומדים בגנים ובבתי ספר במעלה אדומים, ובכל יום נוסעים על הכביש עשרות אוטובוסים המסיעים את הילדים הלוך ושוב. לצערנו הרב, הבוקר התעוררנו למראה כלי עבודה שהחלו להכשיר את הצומת לנסיעת הפלסטינים ולעובדה מוגמרת".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

קידר 2

משה זיגדון, יו״ר ועד הישוב קידר, מכוון את החיצים כלפי השרים וחברי הכנסת מימינה ותקווה חדשה ואומר: "אני קורא לשרי הממשלה וחברי הכנסת מהמחנה הלאומי לא לאפשר את ההפקרות הבטחונית הזאת ולא לפתוח את הכביש לרצח הבא. אל תפתחו נתיב לטרור. אל תפתחו נתיב לרצח הבא. אל תפתחו נתיב לפיגוע הבא. אל תפתחו נתיב לרצח ילדינו. אם פתיחת הכביש למחבלים תגרור אירועי טרור נוספים הדם יהיה על הידיים שלכם".