חדשות המגזר

"הלוואי לגברים בימינה היה אומץ כמו שיש לאישה הזו"

הרב שמואל אליהו על פרישתה של עידית סילמן מהקואליציה: "כל תלמידי החכמים שנמצאים במפלגה שלה צריכים ללמוד ממנה שיעורים על יושר, על אמינות, על תשובה"

"הלוואי לגברים בימינה היה אומץ כמו שיש לאישה הזו"
צילום: (צילום: ללא קרדיט)

מה דעת הרב על מה שעשתה חברת הכנסת עידית סילמן?

בעיניי היא אישה גדולה. מפלגת ימינה הבטיחה לבוחרים שלה להיות ימניים. מפלגת ימינה הבטיחה לבוחריה שהיא לא תלך עם מפלגות השמאל, לא תכתיר את לפיד להיות ראש ממשלה ועוד הבטחות רבות.

את כל ההבטחות הם הפרו בלי למצמץ. חברו לשמאל שבשמאל, מקפיאים ישובים, שוברים את הרבנות הראשית. פוגעים בכשרות ובגיור. מעודדים את אויבינו ושונאינו.

נזק עצום לעם ישראל מהקלקול הזה. הממשלה הזו פוגעת בחינוך הדתי. מינו שורה של שופטי שמאל, עכשיו רוצים להכניס לבתי החולים חמץ. כל זה חוץ מהקפאה של בניה ביו"ש, הכשרת אלפי בתים לא חוקיים של ערבים. משפיכת עשרות מיליארדים לאויבים ערבים.

WhatsApp Video 2022-04-06 at 07.55.09| צילום: בנט ערב ההתפטרות של סילמן (צילום: לע"ם)

החולשה מביאה עלינו את הפיגועים הללו שאתה רואה. כל זה מלבד חולשה מול הגרעין של איראן. אם כל זה קורה במשמרת של בנט, מה יקרה במשמרת של לפיד? זה לא עשר מעלות ימינה מנתניהו – זה מאה מעלות שמאלה.

ביטויי השנאה והפילוג שנשמעו מפי יאיר גולן ועמר בר לב – חברי הקואליציה שלהם – לא נשמעו מעולם במדינת ישראל. חברו לאנשי שמאל שחושבים שצריך לעודד את משפחות המחבלים, ונתנו להם במה ואפשרות ליישם את מה שהם מאמינים בו.

אמיר אטינגר, בנצי רובין

זה לא אדם יחיד שמכר את נשמתו. זו מפלגה שלימה שהונתה את בוחריה. נפתלי בנט ידע לפני הבחירות כי הוא הולך לרמות את בוחריו והבטיח להם הבטחות שלא היה להן כיסוי. יחסי הכוחות היו ברורים. אני לא חושב שהיה מעשה הונאה כזה מאז קום המדינה.

אני בטוח שזה לא היה קל לעידית סילמן לקבל החלטה כזו אמיצה. אבל היא נהגה באומץ וקיבלה החלטה נכונה. הלוואי ולגברים בימינה יהיה קמצוץ מהאומץ, היושר ועוז רוח שהאישה הזו גילתה עכשיו.

הם צריכים ללמוד ממנה מהי גבורה. כל אלה עם הדרגות הגבוהות צריכים ללמוד ממנה מהו אומץ. מהי אחריות אישית. כל הדתיים, כל המוסריים, כל תלמידי החכמים שנמצאים במפלגה שלה צריכים ללמוד ממנה שיעורים על יושר, על אמינות, על תשובה.

תגובות

20
13
איתן
10.04.22

יושר אמינות? הבטיחו לה ג'וב... הרב אמר את זה בהומור? אמינות? יושר? עד לפני דקה טענו נגדה שהיא שקרנית, עכשיו היא סמל למוסר?

1
אחד
10.04.22

סמל לאומץ, קצת הבנת הנקרא

12
רון
10.04.22

ללמוד יושר מאשה שמוכרת עצמה תמורת אתנן מפולפל (שרת הבריאות)? אם הייתה לה בעיה עם ממשלת השינוי יכלה להתפטר מהכנסת או למצער לחבור לגוש-השחיתות של נואפיהו בלי דרישות ובלי אתנן. אבל רחב סילמן והסרסור שמתחזה לבעלה הוכיחו קבל עם ועדה מאיזה חומר הם קרוצים

11
שי
10.04.22

מילים כדורבנות