אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

טעים להכיר: בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס

לכבוד חג הפסח, סידרנו לכם מתכון מיוחד שישדרג לכם את שולחן החג: בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס | אם מתחשק לכם לגוון בחג הקרוב, המתכון הזה מושלם עבורכם

טעים להכיר: המאכל שכדאי שיהיה בשולחן החג שלכם
  (צילום: סטודיו TEKA)

מושלם לשולחן החג: בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס.

מרכיבים: 

2 בטטות גדולות
1 בצל קטן קצוץ
1 תפוח עץ קטן, קצוץ
2 שיני שום טחונות
גרגירי חומוס מבושלים/ משומרים
2 כפיות ראס אל חנות
2 כפית דבש
חופן של כוסברה, קצוצה דק
מלח
פלפל שחור טחון

לרוטב:

200 מ"ל קרם קוקוס
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח

אופן הכנה:

שוטפים את הבטטות, חוצים לאורכן ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך. בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות.

מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.

לרוטב: מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ומעט מלח.

להרכבת המנה: גורפים בור מאורך בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מקשטים בפס של רוטב ומפזרים את שאר הכוסברה מעל.


המתכון באדיבות המתוג TEKA.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו