לאחר פרישתה של יו"ר הקואליציה עידית סילמן וקריאתה "להקים ממשלה אחרת כבר בכנסת הזו", באופוזיציה החלו לבחון את האפשרויות לקידום הצבעת אי אמון – והערב (רביעי) נחשף כי הרשימה המשותפת קיבלה החלטה דרמטית לגבי תמיכה בהצבעה כזו.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו על התפטרות סילמן, ארכיון

על פי הדיווח בחדשות 12, הרשימה המשותפת תתמוך בהצעת אי אמון של הליכוד – רק אם בני גנץ יהיה המועמד לראשות הממשלה. כמו כן, במפלגה הבהירו שלא יתמכו בממשלה חלופית בראשותו של בנימין נתניהו. יש לציין כי האופוזיציה צריכה את תמיכתם של כל חברי הרשימה המשותפת כדי שהצבעת אי האמון תעבור וממשלה חלופית תוקם.

יהיה המרוויח הגדול? גנץ עם טיבי ועודה (צילום: אופק אבשלום)

כאמור, ממשלה חלופית דורשת 61 אצבעות בעד, והמצב הוא אפילו יותר קשה מבחינת הליכוד, כי מתוך 60 האצבעות של האופוזיציה, 6 שייכות לרשימה המשותפת. יו"ר הרשימה המשותפת, איימן עודה, אמר היום בראיון לרדיו נאס כי הוא "לא מתחייב להצביע בעד הצעת אי אמון שתחליף את ממשלת בנט בממשלת נתניהו". מאידך, ח"כ מאזן גנאיים (רע"מ) אמר בראיון לרדיו נאס כי רע"מ כבר מתכוננת לבחירות, וייתכן שהיא זו שתצביע בעד פיזור הכנסת.

 

פורש נוסף שכבר הספקנו לשכוח ממנו הוא אלי אבידר, עדיין חבר בקואליציה, אבל אחד שיצא לדרך עצמאית. במסר ששלח לפעילים הוא כתב: "סבלנות. לפנינו ימים של ספקולציות ללא כל תכלית. הפתרון למשבר היה ונשאר העברת חוקי הנאשם בתמיכת המשותפת".