לבנון בקריסה: סגן ראש ממשלת לבנון, סעדה אל-שאמי, הודיע בנאום טלוויזיוני כי "המדינה והבנק המרכזי פשטו את הרגל".

"ההפסדים יחולקו למדינה, לבנקים ולמפקידים", אמר אל-שאמי. "לצערי המדינה פושטת רגל, כמו גם בנק לבנון (הבנק המרכזי), ואנחנו רוצים לצאת עם תוצאה. אם לא נעשה דבר, ההפסד יהיה הרבה יותר גדול. אנחנו בעיצומו של מו"מ עם קרן המטבע הבינלאומית ונמצאים בקשר יומיומי עמם, ולראשונה הגיעה המשימה הגדולה הזו והתקדמנו מאוד במשא ומתן".

אל-שאמי טען כי "אנו מקווים להגיע להסכמה בסבב זה או אחר. המו"מ מתמקד כעת במספר נושאים, דהיינו, רפורמה וארגון מחדש של המגזר הבנקאי, מדיניות פיסקלית מאוזנת לשרת את החוב הציבורי, רפורמה במגזר הציבורי ובחשמל, איחוד שער החליפין, המדיניות המוניטרית והטיפול באינפלציה".

כידוע, הכלכלה של לבנון נמצאת בקריסה כבר שנים רבות, כאשר המטבע המקומי איבד משוויו ולמיליוני לבנונים אין משכורת קבועה. המדינה לא הצליחה לייבא מספיק דלק, מה שהוביל לכך שלרבים במדינה לא היה חשמל במשך תקופות ארוכות.

בבירה ביירות ובערים אחרות ברחבי המדינה, התושבים נאלצים לחכות שעות ולפעמים ימים בתור על מנת להשיג דלק.