נראה כי ביקורו אמש (ראשון) של שר החוץ ורה"מ החליפי בשער שכם לא עובר בשקט בקרב הארגונים השונים. לאחר הודעת הגינוי של הרשות הפלסטינית, גם בחמאס מצטרפים.
הרש"פ נגד ביקור לפיד בשער שכם: "פרובוקטיבי"
"הסלמה מסוכנת"
בכרזה שפורסמו הלילה נכתב: "התפרצותו של הציוני לפיד לשער שכם היא הסלמה מסוכנת – בהשלכותיה יישא הכיבוש. ביקורו של לפיד בשער שכם והירי של הכיבוש לעבר בני עמנו בירושלים שהגיע לאחר הביקור הם הוכחה ניצחת לעקשותו של הכיבוש ליישם את תכניותיו חסרות התוחלת נגד ירושלים ומסגד אלאקצא.

זוהי הסלמה מסוכנת והתגרות ברגשות העם שלנו והאומה שלנו בחודש הגדול הזה (הרמאדן). הנהגת הכיבוש תישא באחריות לכך. אנו והעם שלנו התחייבנו להגן על ירושלים ואלאקצא בכוח ובכל האמצעים העומדים לרשותנו", כלשונם.
"צעד פרובוקטיבי"
מוקדם יותר אמש, גם טארק עז אדין, דובר הג'האד האסלאמי דאג לגנות: "התפרצותו של שר החוץ של הכיבוש לשער שכם היא צעד פרובוקטיבי שיוביל בוודאות להסלמה מסוכנת. ממשלת הכיבוש נושאת באחריות למתקפה על המקומות הקדושים בחודש הקדוש".

נזכיר כי גם הרשות הפלסטינית מיהרה להוציא הודעת גינוי חריפה ל"ביקורו הפרובוקטיבי" של לפיד.
בנוסף, הרמטכ"ל כוכבי הורה "להיערך לשומר החומות 2". ואמר כי הצבא נערך לתרחיש של כוננות גבוהה שתימשך לפחות חודש ואף יותר מכך. רק הלילה בהתפרעויות של מאות בשער שכם נרשמו למעלה מ-11 פצועים בעימותים ו-10 עצורים.





תגובות
בן גבין עולה להר הבית, בנט; ביקור מיותר פרובוקציה מיותרת. לפיד מבקר בשער שכם בעיצומו של הרמאדן, בנט; ביקור חשוב משדר עוצמה. מצא את ההבדלים.
אי אפשר להתנתק מהמהות והמכלול של כל אחד מהם. מהות הקיום של בן גביר הוא פרובוקציה. הקיום של לפיד זה עשה הטוב.
העשה טוב העשה טוב של לפיד זה האבא של כל הפרובקציות,אולי שינסה להתחיל בסור מרע
סור מרע, זה לא לפרסם תמונות של נרצחים ולומר שהם לא יצביעו יותר, בגלל פוזיציה פוליטית... "הסור מרע" שלך מאד סלקטיבי
בן ברק .אז מי מעורר פרובוקציה ומנסה להבעיר את השטח בטיפשוטו הרבה?
כולם מריחים בחירות. פתאום גם לפיד לאומן ימני