ראש עיריית אום אל פחם, ד״ר סמיר מחאמיד, חזר בו מההודעה על התפטרותו, בטענה כי גורמים פוליטיים רבים התקשרו וביקשו כי יישאר בתפקידו.

 

לדברי גורמים בעירייה: "שרים בממשלה התקשרו וביקשו שלא יתפטר". עוד הוא אמר כי אפילו יו"ר השלטון המקומי התקשר וביקש כי יחזור בו.

‏במענה לשאלת סרוגים, שרת הפנים איילת שקד אמרה כי היא לא התקשרה לראש העיר לאחר שהודיע על התפטרותו.

לקח אחריות?

בדברי ההתפטרות שלו, אמר מחאמיד כי הוא לוקח את מלוא האחריות: "כל אלה שכועסים – אני מבין אותם. רק לא מהימין המתנשא – הבן-גבירי, שרוקד על דם ערבים – אני לא מוכן. מכיוון שבמערכת הערכים שלי, אין שין גימלים, אני מקבל את מלוא האחריות, ואם צריך אז אני אגאל גם את בן גביר, אם צריך להתפטר – אני אתפטר.

"אני אומר את זה מפורשות, אני אבחן את הדברים ועד יום ראשון אני אודיע על התפטרותי. באתי לעשות טוב לישוב, ולא רע לישוב. אם הטוב זה שאני אתפטר – אז אני אתפטר כנראה הייתי צריך להיות מעורה יותר, ולכן אני מקבל אחריות".

"אני מודיע על התפטרות, בהרבה כאב, כי אני באתי לתרום. אני מודיע שאני עוזב את התפקיד הזה", חתם.

כזכור, ההכרזה הגיעה לאחר שמוקדם יותר היום פורסמה מטעם עיריית אום אל-פחם הודעת תנחומים למשפחות המחבלים שחוסלו בפיגוע בחדרה.

זמן קצר לאחר פרסום הפוסט, בהוראת שרת הפנים, מנכ״ל משרד הפנים התקשר לראש עיריית אום אל פאחם וביקש ממנו להסיר את הפוסט. הפוסט הוסר ומהעירייה דאגו להבהיר:  "יש נוהל שאנחנו מפרסמים הודעת ניחום לאחר פטירה של כל תושב בעיר. במקרה הזה הדוברות עבדה לפי הנוהל ללא הפעלת שיקול דעת ראוי ולכן הפוסט נמחק באופן מיידי לבקשת ראש העיר. כל מי שבודק את היסטוריית הפוסטים יוכל לראות שהעירייה מפרסמת באופן אוטומטי הודעות כאלו".