מתכון לחומוס ביתי עם בשר
המצרכים לחומוס:
חצי שקית גרגרי חומוס קפואים
כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון סחוט
2 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
פלפל שחור
לבשר:
1/2 קילו בשר בקר טחון
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות גס
כפית מחוקה בהרט
כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מתכון לחומוס ביתי עם בשר – אופן ההכנה:
הבשר: מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומאדים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת. מוסיפים את הבשר הקצוץ מפוררים אותו ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון. מנמיכים את האש וממשיכים בטיגון עד שהבשר נהיה מוכן.
החומוס: מבשלים את החומוס בסיר עם מים רותחים במשך כחצי שעה עד שהחומוס מתרכך.
מכניסים למעבד מזון את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל. מוסיפים חצי כוס מים קרים ומעבדים לתערובת חלקה. טועמים ומתקנית תיבול.
שומרים כוס ממי הבישול ומסננים את גרגרי החומוס. שומרים כוס גרגרים ואת שאר גרגירי החומוס מוסיפים למחית שבמעבד המזון. מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך ממי הבישול של החומוס, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מעבדים עד לקבלת מרקם גרגרי עדין או מחית חלקה.
להגשה: מניחים 3-4 כפות חומוס על צלחת, עם גב הכף מורחים את החומוס באופן מסודר ומוסיפים שתי כפות מתערובת הבשר, מקשטים עם צנוברים קלויים, פטרוזיליה קצוצה וזילוף של שמן זית
מגישים עם פיתות וחמוצים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים