בהמשך להמלצת שירות הביטחון הכללי, חתם שר הביטחון בני גנץ היום (רביעי) על צווי מעצר מנהלי לשני תושבים ישראלים ממזרח ירושלים פעילי חמאס, שלגביהם התקבל מידע על פעילות אלימה שבכוונתם לקדם ומסוכנותם לביטחון המדינה. הצווים נחתמו לאחר עבודת מטה שנערכה בשבועיים האחרונים במערכת הביטחון.

כזכור, ביום שני האחרון ראש הממשלה נפתלי בנט הודיע על סדרת הנחיות חדשות אל מול גל הטרור הנרשם בארץ בשבועות האחרונים, בראשם שימוש בצווי הגבלה ובמעצרים מנהליים כלפי פעילי טרור, במקרים המתאימים בהם ניתן יהיה להציג תשתית משפטית מתאימה. עוד הוחלט על המשך מאמץ מבצעי נרחב בכלל הזירות, לרבות פעולות חקירה גלויות וסמויות, במטרה למנוע אירועים נוספים ולמצות את הדין עם מי שסייעו להוצאת הפיגועים אל הפועל.

הבוקר התקיימה הערכת מצב מבצעית, בראשות הרמטכ״ל כוכבי, בסיומה הוחלט לתגבר בכוחות נוספים את קו התפר ומרחב אזור יהודה ושומרון. ״צה״ל ערוך למגוון תרחישים, פועל ויפעל ככל שידרש לשמירה על שגרת חייהם של תושבי ישראל. כוחות צה״ל פרוסים בדריכות מרבית בגזרות השונות במטרה לחזק את תחושת ההגנה ואת תחושת הביטחון של תושבי ישראל״.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

כוכבי בהערכת מצב, לפני כשבועיים (צילום: דובר צה"ל)

הרמטכ״ל הנחה על מעבר למצב כוננות מוגבר ועל היערכות לתרחישי הסלמה שונים. עד כה, תגבר צה״ל את הגזרות השונות ב-14 גדודים לוחמים, בכוחות צלפים ובלוחמים מיחידות מיוחדות. בנוסף, יתוגברו יכולות המודיעין והאיסוף.

צה"ל יציע למשטרת ישראל סיוע נרחב, במסגרתו יוקצו 15 פלוגות הכשרה מיחידות מיוחדות שחלקן יסייעו בהגנה על מרחב התפר וחלקן ייפרסו בערים מרכזיות, בהתאם להחלטת משטרת ישראל. בנוסף, צה״ל הציע להוביל את הקמתן והצטיידותן של פלוגות מג״ב נוספות, לתגבור במשימת ההגנה והביטחון בעורף. בהתאם לצורך, יספק צה״ל גם סיוע לוגיסטי.