הערב תערך פגישה היסטורית במלון קדמא שבשדה בוקר: שר החוץ יאיר לפיד יארח את שר החוץ של ארצות הברית, ועוד 4 שרי חוץ של מדינות ערביות – בחריין, מרוקו, איחוד האמירויות ומצרים. המפגש המרגש קיבל את השם "פסגת הנגב", ואף עוצב לו סמליל מיוחד.

שרי החוץ החוץ יגיעו למלון כבר בשעות הקרובות לשדה בוקר ויחלו את הפגישה ההיסטורית בארוחת ערב משותפת. רק מחר יתקיימו הפגישות המרכזיות ובסיומן ימסרו הצהרות לתקשורת.

על השולחן

תפריט המנות שיוגשו לאורחים החשובים נחשף, ומדובר בארוחה יוקרתית למדי. הוחלט על ארוחה בשרית, שתפתח בדגים, ותסתיים בקינוח פרווה על מנת לשמור על כשרות כיאה למדינה יהודית.

לפתיחה יוגשו מיני לחם טאבון, בייגל ירושלמי וטוויל פיצוחים, שילוו במתבל משוויה ובטחינה עם עגבניות מגורדות וטימין. לצד הלחמים יהיה סלט טאבולה כרובית, ומרק ארטישוק ירושלמי שיטבלו בו ניוקי.

מלון קדמא (צילום: ללא קרדיט)

המנה הראשונה תהיה קבב דג ים עטוף בעלי גפן על קרם פלפלים ששלחו במיוחד מהערבה. לצד המנה הזו הם יקבלו לשתות גרניטה טחון של עשבי מדבר מקומיים.

המנה העיקרית הבשרית תהיה על בסיס בשר כבש: צלע טלה בבישול ארוך על קרם כרובית עם פריקי שקדים ופתיתים שיקושט בקייל פריך.

את הארוחה הם יסיימו בקינוח פירותי של מרק תות עם פומלה, סיגר שקדים ומעט מלבי.

הסמליל

במהלך ארוחת הערב והפגישות שיתקיימו אחריה צפויים דיונים סביב הסכם הגרעין המתווה בין המעצמות לאיראן, השפעות הלחימה באוקראינה וסוגיות כלכליות וביטחוניות נוספות שקשורות למדינות המזרח התיכון.

אנחנו לא מקנאים בשרי החוץ שצריכים לקחת החלטות חשובות, אבל בהחלט לא היינו מתנגדים לסעוד לצידם כשזה התפריט.