מבזקים
סרוגים

אביהו מדינה: "אז מה אם אני מזרחי? ואתה מערבי"

אביהו מדינה התייחס לפערים במדינת ישראל "השם הזה שהמציאו מזרחיים", הוא אמר בביקורת והוסיף לגבי המצב: "אנחנו מתקדמים וזה נכון ואני שמח על כך, אבל אסור להרפות. אם אתה מרפה אתה נסוג אחורה"

ט"ו אדר ב' התשפ"ב
אביהו מדינה: "אז מה אם אני מזרחי? ואתה מערבי"
אביהו מדינה: "אז מה אם אני מזרחי? ואתה מערבי" צילום: אביהו מדינה (צילום: משה שי/ פלאש 90)

חתן פרס ישראל בתחום הזמר העברי, אביהו מדינה התארח הבוקר (שישי) בתכנית העולם הבוקר של רשת ושם הוא מתח ביקורת על המדינה בפערים ובהשקעה בצעירים.

"כשאנחנו צריכים להלחם על זכותינו, והעל הרגשת השייכות שלנו לבית, זה עצוב. כי אם הבית הזה לא שייך לי, מה אכפת לי ממנו?" אמר מדינה והוסיף כי "יש סימנים כאלה בעם ישראל".

מדינה דיבר על הפערים אותם חשים יוצאי ארצות ערב והמזרח. "כשלא נותנים לאנשים הרגשה של בית, אלא אומרים להם אתם בכלל מחוץ לגדר, אתם לא שייכים, או השם הזה שהמציאו מזרחיים, אז מה אם אני מזרחי? ואתה מערבי".

"מברוק אביהו": רה"מ מברך את אביהו מדינה על זכייתו

כשנשאל האם הוא מרגיש שזה עדיין רלוונטי, אמר מדינה: "בוודאי שאני מרגיש שזה רלוונטי, יש יחסיות, בהתקדמות שלנו לעבר השלם, אז אנחנו מתקדמים וזה נכון ואני שמח על כך, אבל אסור להרפות. אם אתה מרפה אתה נסוג אחורה".

כשהוא מדבר על השלם, מבחינתו מדובר על עם אחד מלוכד, "זה הדבר הכי חזק שיש".

בתוך זאת מדינה העביר ביקורת לקשיי המחיה של ישראלים רבים. "יש מליון מאתיים צברים ילידי הארץ, שגדלו פה, התחנכו פה, נולדו פה, שרתו בצה"ל והם עזבו את הבית, כי קשה להם. כי שם קל להם יותר. זה דבר מטופש. מי שעזב את המקום הזה והרגיש שזה לא הבית שלו והולך ועוזב את הבית, אז מה שווה כל הציונות שלנו?"

אביהו מדינה מזרחיים פרס ישראל בתחום הזמר העברי