רוסיה ואוקראינה התקדמו משמעותית לקראת לקראת הסכם לסיום הלחימה. על פי דיווח בפיינשייל טיימס, הצדדים הכינו טיוטא ראשונית לתוכנית שלום בת 15 נקודות.
על פי התוכנית הרוסים ינצרו את האש ויסוגו לחלוטין מאוקראינה אם בקייב יכריזו על ניטרליות ויקבלו את הגבלות על הכוחות המזוינים של אוקראינה. על פי התוכנית, עליה דנו לראשונה הצדדים ביום שני, אוקראינה תוותר על הניסיון שלה להצטרף לברית נאט"ו ותבטיח שלא יהיה על שטחה בסיסים צבאיים של כוחות זרים.
כזכור, בקרמלין התייחסו כבר היום (רביעי) לשיחות הנערכות בין הצדדים.
"המשא ומתן איננו קל, אך יש תקווה מסויימת לפשרה" אמר שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב. לדבריו, "נוסחים מסויימים של הסכמים" כבר קרובים לסיכום, והצדדים דנים כעת ברצינות באפשרות של קביעת מעמד ניטרלי לאוקראינה – כך שלא תשתייך למחנה הרוסי או למחנה המערב.
עם זאת, לברוב הבהיר כי "סוגיית הניטרליות של אוקראינה איננה הדבר היחיד שמטריד את רוסיה". בדבריו אמר כי מוסקבה דורשת גם דה-מיליטריזציה של אוקראינה לצד מספר נושאים אחרים, ביניהם הבטחת שלומם של הבדלנים הפרו-רוסים בדונייצק ולוהנסק, שיקום מעמדה של השפה הרוסית באוקראינה שלטענת הקרמלין "נפגע בשנים האחרונות בהוראת הממשלה בקייב", וכן "הרחבה של חופש הביטוי" במדינה.
בהמשך דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב אמר כי "הרעיון של יצירת אוקראינה ניטרלית ומפורזת כמו אוסטריה או שוודיה – עם צבא משלה – יכול להיראות כפשרה". לדבריו, אחת הפשרות האפשריות שנדונות כעת היא שאוקראינה תישאר עם צבא מלא משלה, אך ללא בסיסים זרים ובלי הצטרפות של אוקראינה לנאט"ו.
מנגד, באוקראינה דחו את הרעיון של המודל האוסטרי, ואמרו כי הם יסכימו רק למודל שיכלול גם ערבויות ביטחוניות בעלות תוקף משפטי מאומת. במקרה כזה, אם תפרוץ מלחמה נוספת בעתיד הערבים החתומים ייצטרכו לספק לאוקראינה נשק והגנה אווירית באופן מיידי וללא נהלים או תנאים בירוקרטיים. בקייב דורשים שהערבויות הללו יינתנו על-ידי מדינות זרות, אשר יתחייבו למנוע מתקפה נוספת על אוקראינה באופן פעיל.

מה דעתך בנושא?
9 תגובות
0 דיונים
חן שימעוני
שימשיכו להילחם זה טוב לכדורסל ליורוליג תמדינת ישראל כי עונה שעברה השביתו את היורוליג ביגלל הקורונה ומכבי תל אביב בכדורסל היתה בטופ
01:38 23.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אייבישטר
השם הוא האלוקים אמן וכולכם ליצנים אמן
01:34 23.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סנשטיין בוקשטיין
דווקא ביבי חבר של פוטלר זה לכל הביביסטים המעופפים והחשוכים
01:33 23.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
איפה המתווך הנודע בנט ימח שמו שטס בשבת לסלפי עם פוטין שנקבע כבר ביום רביעי..? איפה כל הכותרות "המתווך"..? עלוב נפש.
00:02 23.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גא
ברור.סתם איבד. תתעורר
11:49 22.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חד
פוטין חייב לספח את מזרח אוקראינה, אחרת האבדות היו לשווא. חייבת להיות גישה יבשתית מאווחת לחצי האי קרים. במקומו של פוטין הייתי אף מנתק את אוקראינה לחלוטין מהים השחור. וכי...
פוטין חייב לספח את מזרח אוקראינה, אחרת האבדות היו לשווא. חייבת להיות גישה יבשתית מאווחת לחצי האי קרים. במקומו של פוטין הייתי אף מנתק את אוקראינה לחלוטין מהים השחור. וכי סתם איבד אלפי חיילים??
המשך 17:08 21.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לוי שמעון
תארו לכם ופוטין ימכור טילים היפרסוניים גרעיניים לאירן .
09:02 20.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנה
פוטין תנסח מהר, לפני שלא ישאר לך אוויר לנשימה
10:40 17.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פוטלריזם
פוטלר והפוטלרים הורגים והורסים באוקראינה
22:27 16.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר