שר האוצר יאיר לפיד, חבר הקבינט המדיני-בטחוני, סבור כי תכניתו של שר החוץ, אביגדור ליברמן, לא תוכל להתקיים. "אני לא חושב שמדינת ישראל תוציא מתוכה אזרחים ישראלים", אמר לפיד בראיון לגלי צה"ל."אחד הדברים שאנחנו מצפים להם הוא שהסדר מדיני יביא לשינוי מוחלט ביחסים שלנו עם העולם, שהיו בנסיגה מתמדת בשנים האחרונות. הסדר כזה משמעותו לוותר שיפור היחסים, ואני לא רוצה בזאת", הוסיף לפיד.

על המשא-ומתן בין ישראל לפלסטינים אמר שר האוצר: "מתקיים פה תהליך אמתי, וצריך להתייחס אליו ברצינות. אנחנו רוצים להיפרד מהפלסטינים, כי המצב כיום מאיים על ישראל כמדינה יהודית. פרידה מהפלסטינים תשנה אותנו כאומה, כבני אדם וכקולקטיב, ולכן יש לקחת את התהליך ברצינות".

כזכור, השבוע אמר שר החוץ, אביגדור ליברמן, כי חילופי שטחים יהוו תנאי לכל הסכם עתידי. "ללא חילופי שטחים ואוכלוסיות לא אתמוך בזה, העברתי את המסר הזה כולם, זה התנאי הבסיסי".

לדברי שר החוץ, לא יהיה מדובר במהלך הדומה לתכנית ההתנתקות. "זה לא כמו התנתקות, במקרה של חילופי שטחים אף אחד לא יגורש. הגבול יזוז לכיוון מה שהיום פחות או יותר כביש 6", אמר. דבריו הובאו בחדשות 2 באינטרנט.

בשבוע שעבר דווח כי ישראל הציעה לפלסטינים להעביר לידיה שטחים באזור המשולש במזרח השרון, שבו מתגוררים כ-300 אלף ערבים ישראלים, בתמורה להשארת גושי ההתיישבות הגדולים. כך מדווח 'מעריב'.