את אביגיל קובארי (שם במה: קובארי) אתם מכירים. היא שיחקה בסדרה המצליחה "מתיר עגונות" של כאן 11, ובסרט "פרה אדומה" עליו היא זכתה בפרס השחקנית הטובה ביותר בפסטיבל ירושלים. אם עוד לא נחשפת למוזיקה שלה, ממש כדאי לכם.
שיר שנולד מתוך חיבור
את אלבום הבכורה שלה קובארי הוציאה רק לפני 8 שנים, ומאז היא הספיקה להוציא אלבומים בקצב מסחרר. על האלבום השלישי שלה היא זכתה בפרס אקו"ם, ומתוכו כנראה שאתם מכירים את השיר "איילות".
היא משתפת בשירים שלה לא מעט חוויות מורכבות שעברה בחיים: מצב נפשי, חיים במדינה פוסט טראומטית, אובדן הריון, יחסים עם אמא, שמירה על ריקוד החיים, האופטימיות והרומנטיקה.
את השיר החדש שלה, "אבודים בלב החורש", היא כתבה בריטריט ליוצרים דרך ארגון שפועל במטרה לחזק קשרים בין צעירים ממדינות בהן יש סיכסוך. שאלות על יצירה ואקטיביזם עלו ומחשבות טורדניות פגשו את האוויר הצלול שלהרי הכרמל, והמשתתפים הרהרו יחד איך ניגשים לכתוב שירי מחאה שיכולים להשפיע לטובה, וניסו להתחבר לסיפורים הכי פנימיים שלהם, כדי לגעת בכלל.
"במעגל מוזיקאים מרקעים שונים, החוויה הייתה מעין יציאה מהזמן והטריטוריה" משתפת אביגיל, "כשהמוזיקה מכנה משותף חזק. זו היתה הזדמנות בשבילי לגעת בשאלות גדולות יותר שרודפות אותי ולנסות לבקש תפילה חדשה, פרטית שלי, בלי קשר לחברה בה אני נמצאת ונרטיבים שגדלתי עליהם"
האזינו ל"אבודים בלב החורש"
מילים ולחן: אביגיל קובארי | עיבוד והפקה מוזיקלית: זיו זק
מילות השיר
אבודים בלב החורש
ההר מסתיר את העמק
רציתם שנקרא לזה ריטריט
ולא קבוצת תמיכה
כלבה שותה מכוס מים
כלב מתפלש באבנים ובחול
קל להטיף מוסר
ובצלחת של עצמך לא להעיז לטבול
בשם מי אני סובלת?
האם בכלל אני בוחרת?
מחפשת תפילה שתהיה שלי
היא תקח אותי עמוק
הנוף נראה כמו יוון
להרגיש שניה לא מכאן
עננים בכלוב וכוכבים
צפרדעים עושות קולות של צפרדעים
הספסל חם מהאנשים
שלפני שניה היו פה
כשחוויה היא זיכרון
נעים לדבר בשבחו
בשם מי…
אבודה גם בבית שלי
הגב מסתיר את הבטן
שמנסה לומר לי
מספיק
בשם מי…
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים