נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי נאם בצורה וירטואלית בפני הפרלמנט הבריטי, והתקבל בתשואות רמות.

זלנסקי הבהיר כי המלחמה של האוקראינים ברוסים דומה למאמצי הבריטים במלחמת העולם השנייה, כאשר ציטט את נאומו המפורסם של צ'רצ'יל: "לא נוותר, ולא נפסיד. נילחם ביערות, בשדות, בחופים, ברחובות". הוא הבהיר כי אוקראינה זקוקה לסיוע בריטי, אף יותר מזה שכבר קיבלה. הוא דרש מראש הממשלה בוריס ג'ונסון להגדיר את רוסיה – "מדינת טרור".

 

זלנסקי תיאר איך המלחמה התקדמה, יום אחרי יום, כיצד הרוסים הגבירו את התקיפות, ודרשו מאוקראינה להיכנע, אך האוקראינים המשיכו להילחם. "זה לא שבר אותנו", הדגיש זלנסקי.

"כבר ביום הראשון התקיפו אותנו עם טילי שיוט. כולם קמו – נשים, ילדים, כל אוקראינה, ומאז לא יכולנו לישון", טען זלנסקי. "כולנו נלחמנו למען המדינה שלנו".

זלנסקי יצא בביקורת נגד נאט"ו במהלך הנאום, וטען כי הברית "לא מתפקדת כראוי", בעקבות כישלונה בהטלת איסור טיסה מעל אוקראינה, מהלך שהאוקראינים דרשו שיתבצע לטובת הגנתם.

הנשיא המשיך בקו האוקראיני הטוען כי הרוסים לא באמת מאפשרים מסדרונות הומניטריים במריופול ולא מכבדים את הפסקת האש: "הם לא מרשים כניסה למים, אוכל, אנשים התחילו להיכנס לפאניקה".

כמו כן, טען זלנסקי כי מעל ל-50 ילדים נהרגו בלחימה עד כה: "אלה ילדים שיכלו לחיות. אבל האנשים האלה לקחו אותם מאיתנו".