נשיא אוקראינה לשעבר ויקטור ינוקוביץ', שהודח מהשלטון לפני 8 שנים בעקבות מחאה נגד ממשלתו, קרא היום (שלישי) לנשיא ולדימיר זלנסקי "לעצור את הלחימה בכל מחיר". במכתב שפורסם בכלי התקשורת ברוסיה, ינוקוביץ אמנם לא התייחס לפלישה הרוסית לתוך אוקראינה – אך הביע תמיכה בעמדות שהוצגו על ידי הנשיא ולדימיר פוטין.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"אני יודע שיש לך הרבה יועצים, אבל באופן אישי – אתה חייב לעצור את שפיכות הדמים ולהגיע להסכם על הפסקת האש כמה שיותר מהר" קרא ינוקוביץ' לזלנסקי. "מהיום הראשון שלך בתפקיד הנשיא הבטחת לעצור את המלחמה באוקראינה, וזו הסיבה היחידה שכל האוקראינים תמכו בך. היית יכול להיות נשיא השלום, אבל כפי שאנחנו רואים עכשיו, זה לא קרה".

לטענתו, "גבורה לא מתבטאת לחימה למען האדמה שלכם או על שלמות העם, אלא ביכולת להתגבר על הגאווה והשאיפות האישיות כדי להציל את חייהם של אנשים רבים. אני בטוח שאתה רוצה להיות גיבור – והדרך הטובה ביותר להגיע לזה היא לעצור את הלחימה בכל מחיר".
בקייב חוששים: פוטין רוצה להחזיר את ינוקוביץ' לנשיאות
ויקטור ינוקוביץ' כיהן כנשיא אוקראינה משנת 2010 עד 2014, ונחשב כבעל עמדות פרו-רוסיות מובהקות. במהלך כהונתו פעל לקרב את אוקראינה לרוסיה והביע התנגדות לברית עם מדינות המערב והאיחוד האירופי, כשבין השאר קבע חוק לפיו השפה הרוסית תהפוך לשפה רשמית בכל עיר שבו יותר מ-10 אחוז מהתושבים הם דוברי רוסית. במקביל עודד את מחוזות המזרח להדגיש את זהותם הרוסית – במהלך שכיום הוביל לעליית המורדים הבדלנים בדונייצק ולוהנסק.
המהלכים הפרו-רוסים של ינוקוביץ' זכו לביקורת רבה בקרב האוקראינים שהיו בעד חיבור לאיחוד האירופי ונאט"ו, אך השיא הגיע בנובמבר 2013 – כשינוקוביץ' החליט על ביטול הסכם סחר חופשי עם האיחוד האירופי, וקידם במקום זאת הסכם כלכלי עם רוסיה. כתוצאה פרצו הפגנות נגד ינוקוביץ' וממשלתו בכל רחבי אוקראינה, שהפכה תוך כמה חודשים לגל מחאה נרחב.

בפברואר 2014 ינוקוביץ' הודח מכס הנשיאות על ידי חברי הפרלמנט האוקראיני, ויום לאחר מכן הוא נמלט לרוסיה – כשמאז הוא חי שם בגלות. בהמשך הוגש נגדו כתב אישום לאחר שנחשף כי הוא הנחה את המשטרה לפעול באלימות כדי לעצור את ההפגנות בקייב, ואף פנה לפוטין בבקשה שישלח כוחות צבאיים כדי לדכא את המהומות בהפגנות נגדו. ב-2019 הוא הורשע בהיעדרו בבית המשפט בקייב ונידון ל-13 שנות מאסר, אך ברוסיה סירבו להסגיר אותו לאוקראינה לצורך ריצוי עונשו.
לאחר הפלישה הרוסית לאוקראינה, רבים במדינה העריכו כי פוטין רוצה לכפות חילופי שלטון בקייב ולהחזיר את ינוקוביץ' לשלטון במקומו של זלנסקי. בקייב אמרו כי הדרישה של פוטין ל"דה-נאציפיקציה" של אוקראינה נועדה כדי לאפשר לינוקוביץ' להתמנות חזרה לנשיא – ובכך לשמש כ"בובה" של פוטין שתנתק את אוקראינה ממדינות המערב.

מה דעתך בנושא?
10 תגובות
1 דיונים
ברוניה
כותרת מטעה. נשיא אוקראינה לשעבר בעד אוקראינה ולא בעד זלנסקי המגלומן שלא מבין את הסיטואציה ומברבר את עצמו עד טיפת הדם האחרונה של האוקראינים.
09:11 13.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
12345
בגלל זלנסקי שתי מדינות מפסידות.וחצי עולם משלם..
07:56 09.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
בתגובה ל: 12345
הפוך גוטה הפוך
03:52 12.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ברוך
זלנסקי ובנט-שקד משקרים.חבל שאילה חסון הפכה למערכת שקרים שלהם.דוגמה אחת מרבות. זללנסקי פרץ בבכי על השמדת אתר בביי יער.התברר שאף פגז רוסי לא נפל על האתר שנשאר ללא פגע ברוך...
זלנסקי ובנט-שקד משקרים.חבל שאילה חסון הפכה למערכת שקרים שלהם.דוגמה אחת מרבות. זללנסקי פרץ בבכי על השמדת אתר בביי יער.התברר שאף פגז רוסי לא נפל על האתר שנשאר ללא פגע ברוך הי. זלנסקי ושקד-בנט לא התנצצלו לפני הציבור וממשכים עם שקרים חדשים.ברוך;, ליקודניק ותיק.
המשך 20:52 08.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרחי
סתם אזרח
20:23 08.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Pale rider
God ???? bless you super pm zelenskyy and the fearless great Ukrainian people!!!never give up ,not to Russia or whatever the name is!!!
17:42 08.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Pale rider
God bless you pm zelenskyy and the fearless great Ukrainian people!!!never give up !!!!
17:40 08.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יצחק בן אברהם ושרה.
צודק. זו מזימה רוסית סינית האמריקאית. "הן מחלקות את העולם מחדש ביניהן. הן לעולם לא יעניקו לאוקראינה חברות בנאט"ו". ובדרך מדללים את האוקראינים.
16:50 08.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יורם
המשרת הכנוע של הרוסים , ,המריונת של פוטין רוצה לחזור לשלטון כדי לשרת את הרוסים ולהפוך את האוקראינים לשפוטים של הרוסים ..!!!!
16:44 08.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנטישימי
הוא חילק מדליות על שם בודגן חמילנסקי לחיילים שלו
14:23 08.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר