‏כוחות הביטחון הרסו הלילה (בין שני לשלישי) את ביתו של אחד מחברי חוליית המחבלים שרצחה את יהודה דימנטמן הי"ד בחומש, לפני כ-3 חודשים. בביתו של מחבל שני בוצע הרס לקומה בה התגורר.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הריסת בתי המחבלים שרצחו את יהודה דימנטמן הי"ד (צילום: דובר צה"ל)

המחבל שביתו נהרס הוא מוחמד ג'ראדאת. הקומה בה התגורר ג'ית ג'ראדאת, בכפר 'סילת א חארתייה' שבחטיבה המרחבית "מנשה", נהרסה.

כזכור, ב-16 בדצמבר, י"ב בטבת, ביצעו המחבלים פיגוע ירי בצומת חומש, בו נרצח יהודה דימנטמן הי"ד ונפצעו שניים נוספים.

במהלך הפעילות להריסת הבתים התפתחו הפרות סדר אלימות בהשתתפות עשרות מפרי סדר שיידו אבנים, השליכו בקבוקי תבערה, מטענים ורימונים מאולתרים לעבר הכוחות. הלוחמים פעלו באמצעים לפיזור הפגנות ובירי.

הלוחמים בפעילות (צילום: דובר צה"ל)

ישיבת חומש: תשלום ראשון ונמוך

בנוסף, במהלך הפעילות ירו מחבלים חמושים לעבר הכוחות. לוחמי צה"ל השיבו באש וסיימו בהצלחה את משימתם.

מישיבת חומש נמסר: הריסת בתיהם היא תשלום ראשון ונמוך ביחס למעשה הרציחה ואנחנו מקווים שיתאפשר להשית עליהם אף עונש מוות.

(צילום: הלל מאיר\ פלאש90)

יחד עם זאת, ההרס מזכיר לנו שלרוצחים היתה מטרה מוצהרת שנאמרה על ידם: לגדוע את הישיבה בחומש. כל עוד ממשלת ישראל לא מסירה מהשולחן את ההחלטה להרוס את הישיבה, תהיה ענישת המחבלים שווה לקליפת השום שכן מטרתם, להרוס את חומש, תושג על ידי ממשלת ישראל. אנחנו, קוראים לממשלה לקיים את הבטחת חבריה, לעצור את הרס הישיבה ולא להמשיך את מה שהמחבלים התחילו.