ראש הממשלה נפתלי בנט שוחח הערב (רביעי) עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, זאת בהמשך לשיחתו מוקדם יותר היום עם נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי.
על פי הודעת הקרמלין, פוטין הבהיר לבנט בשיחה את עמדתה של רוסיה במו"מ המתנהל מול אוקראינה. לדבריו, "המפתח לסיום המשבר הוא שמירת האינטרסים הביטחוניים של רוסיה". עוד נאמר כי השניים סיכמו להמשיך להישאר בקשר.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מדובר בשיחה השנייה של בנט ופוטין השבוע, אחרי שביום ראשון האחרון בנט הציע לפוטין תיווך במו"מ בין המדינות – הצעה שעל פי הדיווחים הרוסים סירבו לה. גורם מדיני מסר כי "רה"מ בנט והנשיא פוטין שוחחו לפני שעתיים. רה"מ הביע את דאגתו מהמצב באוקראינה, ומהאפשרות שהלחימה תחריף ותביא לנזק הומניטארי רב".
עוד נאמר כי "הנשיא פוטין ציין כי הוא נכון למו"מ. בהקשר זה, אמר רה"מ כי ישראל מוכנה לסייע ככל שתתבקש ובכל עת ביישוב המשבר ובקירוב הצדדים, נוכח מעמדה המיוחד אשר מאפשר לה להשיג אוזן קשבת מכולם. שני המנהיגים סיכמו לשמור על קשר רציף בין רוסיה וישראל".
כאמור, מוקדם יותר היום בנט שוחח עם נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי, שכתב בחשבון הטוויטר שלו כי השניים "שוחחו על התוקפנות הרוסית". בשבוע שעבר בנט הציע את עזרתה של ישראל בכל סיוע הומניטארי, ועדכן את הנשיא על הצעדים שכבר ננקטו בהיבט הזה. בנט שב והדגיש את תקוותו לסיום מהיר של הלחימה, ושלח חיזוק לעם באוקראינה בימים קשים אלה.

מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
ירובעל
בנט יותר חכם מביבי וגם יותר עשיר וכספו מקורו בחכמה ולא בנוכלות.
13:34 06.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טינו
הנוכל יעבוד גם עליהם..אם את המצביעים שלו רימה אז ירמה גם אותם..
22:55 02.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
בנט נואש איילת הולכת לסוכנות והוא מחפש קולות בסוף לא יצא לו כלום יודעים שזה שקר
21:07 02.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלום
מסכן 4מנדטים בסקרים מנסה בכל לדחוף את עצמו והם בלחץ גדול פוטין בלחץ עצום ישתמש בכל אחד
20:55 02.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר